Merhaba Furkancakmak,

Google kelimeyi yasaklı görüyor demenizi pek anlayamadım ama sıralama meselesi oldukça çetrefilli ve açıklaması uzun bir konu. Site hızı, optimizasyon, etiketler, doğru yapılandırma, görsel optimizasyon, topikal otorite gibi parametreler haricinde içerik tarafı için konuşacağım. Burada öncelikle kullanıcı arama amacı ve içerik türleri kavramlarını bilmeniz gerekiyor. Kullanıcının arama amacı, içeriğin türüne karar verir. Bu karar sonucunda SERP şekillenir. Burada SERP'e parantez açalım: SERP statik değil, dinamiktir: değişirse sizin de değişmeniz gerekir. Arama amacı eğer satın almaya (ürün sayfası) yönelikse blog içeriğiyle öne çıkmanız çok zordur. Yine arama amacı video içerik türüyse, blog veya ürün sayfasına yönelik içerikle başarılı olmanız çok zordur. Yazınızdan anladığım kadarıyla işbu anahtar kelime bir ürün sayfası çağırıyor. Burada sizin de ürün sayfasıyla sıralama almaya çalışmanız ve eksikliklerinizi gidermeniz gerekiyor. Ben bunlarla sıralanmak istemiyorum diyorsanız SERP'i temizlemek için tek ve en iyi çare: long tail keyword...

Bu kavramları öğrenip içerik türüne karar verdikten sonra doğru yapılanmayla içeriğinizi oluşturabilirsiniz. Otoriter bir siteniz yoksa -ki yeni bir siteyle haber sitelerine enerjinizi boşa harcamayın derim- long tail keyword ile güçlü olarak nitelendirdiğiniz anahtar kelimenize link çıkışı verebilirsiniz. Kaliteli ve faydalı dış bağlantılarla da desteklerseniz başarı size gelecektir.

Uzun uzadıya incelenmesi gereken bir konu ancak akla ilk gelenleri yazmaya çalıştım. Başarılar dilerim; selamlar, sevgiler.