Teşekkür ederim dileğin için. Abartığım bir şey yokta korkum var açık konuşmak gerekirse çünkü şiştiği zaman vucudum acısını tarif edemem özellikle kaşıntı günlerce kendimi kaşıdığımı biliyorum. Üstüne duş vs. hiç alamıyorum çünkü sıcak suya da soğuk suya da tepki veriyor kimsenin başına gelmez inşallah.
Hocam zaten siz doktora ne anlatırsanız anlatın, ne derseniz deyin onlar o şu bu testinde çıkan sonuçlar neticesinde bir karar veriyor. Yani epey bir kontrolden geçeceksiniz ve muhtemelen alerji testine de tabi tutulursunuz. Eğer alerji testlerinde söylemlerinize uygun bir şey çıkarsa muhtemelen sizi askere almazlar gibime geldi. Askerlikte ilaç kullanamamak, kullanıldığında alerji yaşamak sorun olur diye düşünüyorum.
Benim bildiğim hafif alerjiler askerlik yapmaya engel değil fakat ciddi ve hayati tehlike oluşturabilen alerjiler askerliğe engel olabilir. Sizinkisi de pek bir hafif alerjiye benzemiyor ama bilemedim uzmanı biz değiliz tabii. Asıl sonucu her türlü hastanede kontrollerden sonra öğreneceksiniz o sebeple askerlikten muaf olurum veya olmam diye kesin bir düşünceye girmenizi önermem. Almazlar askere deriz, alacakları tutar veya tam tersi alırlar deriz, almayacakları tutar. Aile hekiminden rica edin şehir hastanesine sevk etsin sizi, orada diğer hastanelere göre daha iyi ilgileniyorlar diye düşünüyorum.