lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
EDC'yi bilmiyorum ama DSG'nin savunulacak bir yanı yok. Gayet temiz kullandığımız araç 67 binde dsg kırmıştı, sıfır şanzıman getirttik Almanya'dan 40 bin km sonra aynı senaryoya gelmek üzereydik.

Arkadaşım yazın 1.4 polo sattı 97 binde 2013 model, 58 binde tamir ettirildi dsg, satılmadan önce bozuldu, yaptırdı satıldıktan 1 hafta sonra yine bozuldu.

Amcamda a6 var 180 binde 2014 model, 5-6 kere yolda kaldı dsgden.

Tam da bulunduğum dükkanın yanında dsgci var deli dehşet iş yapıyor reis
4. DSG şanzımanlı aracımı kullanıyorum.
Sıfır km satın aldım ve hepsi de 50-60 bin kilometrede kavrama işlemi gördü ve kullanımından oldukça memnunum.

11 farklı DSG türü var. Bu türler, araçların torklarına göre değişiklik gösteriyor ve "kuru" ile "ıslak" olarak ayrılıyor. Piyasada en çok kullanılan model DQ200, genelde 1.0 ile 1.9 litre motorlarda tercih edilen kuru kavrama.

En dayanıklı olanı ise DQ380. Bu model, ıslak kavrama olarak bilinir ve ağırlıklı olarak Audi modellerinde veya yüksek torklu araçlarda kullanılır.

Kullanım kitapçığında, detaylı şekilde talimatlar, avantajlar ve dezavantajlar bölümleri yer alıyor. Hatta aynı bilgiler Wikipedia sayfasında da bulunabilir.

DSG nazik bir şanzıman, özellikle İstanbul trafiği için pek uygun sayılmaz.
DSG kullanıyorsanız bakımlarını aksatmamalısınız + sadece DSG için geçerli tüm otomatik şanzımanlı araçlar için bu geçerli.
Konfor = Para :/

Aksi takdirde, dediğiniz gibi sanayideki ustaları mutlu edersiniz