Konuya mahalle berberini de eklemek isterim Hocam maalesef ki her zaman olan ve olmaya devam edecek durumlar. Birebir hepsini birkaç yıldır yaşıyorum. Bir zamanlar acaba gerçekten haklılar mı diyerek onların istediklerini yapmaya karar verdim ama inanın içinizden gelmediği için uzun sürmüyor, ki yapsanız dahi bu sefer farklı konular üzerinden bombardımana tutuluyorsunuz. Çok can sıkıcı bir durum, hele ki stres yaptıkça gece gelen o derin düşünceler uykusuzluklar iyice mahvediyor. Bazen olay para olayı da olmuyor, çevremde ticaret ile uğraşan ve aylık birkaç bin dolar kazanan birisinin ailesinden, bi memur olamadın, adam akıllı bi işin yok, yarın ne olacağın belli değil (arkadaşıma) sözlerini işitmiş bir kişi olarak şunu da eklemek isterim, sonuçlarına sizin katlanacağınız yolda bile ilerlemeye müsade etmiyor bazıları. Başkaları ile kıyaslanmalar, sürekli kendini profesör sanan insanların akıl vermeleri bilmezler mi ki herkes kendi yolunda nasibini yer anlamış değilim. Selam bile vermek istemiyordum artık kimseye, yolda gördüğüm zaman bu insanları yolumu değiştiriyor daha fazla yürümek zorunda kalıyordum bazen. Gerçekten kendini geliştirmiş insanların, ilerlediği hayatta bi noktaya varmış insanlardan da hep ben tavsiye almak için koşturdum, kendi emeğiyle bi yere gelmiş insanların bir çoğundan da bu durumun varlığını dinledim. Başarını tebrik ederim diyeni duymadım, dediğim gibi hep bir açık aramaya çalışıyorlar. Bu süreç uzun zaman devam ettiği ve farkına varmadığınız takdirde, kendinizi bir boşluğun içinde buluyor ve artık yetenek ve yetkinliklerinizi bile yerine getiremez oluyorsunuz (yani, bende öyle olmuştu). Kim ne derse haklısın deyip geçeyim dedim gene bir çözüm değil, durumu izah edip kendi hedef ve doğrultumu anlatayım dedim bir sonuca varmadı. Ha bir de bi tarafı daha var, doğrudan size söylenmeden seke seke, kulaktan kulağa oynar gibi en son oyunun ailenizde bittiği ve sonucunda sizin ağır darbeler alarak oyunun bittiği ama hiçbir zaman bitmeyen bir oyunda olduğu gerçeği... En son bu durumu değiştiremeyeceğimin farkına varıp kabullendikten sonra, toparlanmak zaman alsa da daha sakin birisine dönüştüm. Etrafı gözlemlemeye başladım, kendi benliğimin farkına vardım. Siz deniyorsunuz, hata yapıyor ve ders çıkarıyorsunuz, hayattaki yerinizi bulana kadar kendinizi keşfedene kadar bu devam edecek. Canınızı bu tarz insanlar sıkmasın, özellikle strese dönüştürmeyin, kendinize inanın, o yapmış bende yaparımdan ziyade, ben ne yapabilirim? Kendinizi keşfedin. Çok fazla uzattım kusuruma bakmayın, okuduğunuz için teşekkür eder ve şu sözlerle bitirmek isterim.
Alıntı
Sadece aptallar ağızları ile konuşur. Akıllarıyla konuşanlar zeki, kalpleri ile konuşanlara ise bilge denir. (Jack Ma)
Alıntı
Bugün zor, yarın daha da zor olacak. Ama ertesi gün muhteşem olacak. (Jack Ma)