1999 dan beri kayıtlı olması sebebiyle sizden daha önce bu sektörde olmasından kaynaklı sizin daha sonra aynı markayı tescil etmeniz önce ki olan durumu etkilemez
.com durumuna wipo bakıyor ve ilk gelen alır kuralına göre kendisi kayıt etmiş ve kullanıyor daha sonra sizin Türkiyede ki tesciliniz .com domaini alabileceğinizi göstermez
sadece .com.tr gibi Türkiyeden verilen domainler konusunda tescil edilmesine aynı sınıfta olması durumunda izin verilmez
Bir şahsın uluslararasi anlamda .com uzantısını tescil etmesi demek Türkiye de markalaşmanın ve marka kurumunun önüne geçmesi demek olmadığı fikrini ortak akıl olarak varsayıyorum. Marka tescil başvurusu sonrasında Tescili ile koruma altına alınan ve Kurumun onayından sonra Marka Statüsü kazanmasından kaynaklı bir hak var. Bende bu hakkın hükmü hakkında bilgi istiyorum. Yanlış anlaşılmasın, Domain de gözüm yok ama Türk Patent Kurumu tarafından 10 yıl sonra yenilenmesi dahi yapılmış bir markaya sahip biri olarak sadece .com uzantılına sahip olan bir sayfanın bu çerçevede menfaat elde etmesi teknik olarak bana zarar yazmaz mı?
Firma hizmet yeri ve pazarı Türkiye