Ancak sonuçta a rengini sevmeyip b rengini seven kullanıcılar hesapta aktifliliğini yitiren veya programla açılmış gerçekçi hesaplar. Yani sonuçta herhangi bir şekilde sevdirme zorunluluğunuz bulunmuyor. Görev siteleri için yorumunuza katılıyorum, ancak smm panel için bence bu geçerli değil. (kendi düşüncem)
Mesela ben bir reklam çıkarken günlük 300₺ ile çıkılmış bir reklama örneğin; 100 beğeni geleceğini biliyorum ve ben bu reklama kaliteli servisi kullanarak 30 beğeni ve reklamı gören kişilerin yorumlara bakacağını düşünüyorsam, "fiyat alabilir miyim?, Bu ürün başka modelleri mevcut mu?" gibi gibi özel yorumlar atmayı mantıklı buluyorum. (satış strajisi olarak düşünüyorum)
Artık kullanıcılar bunlara uyandı çoğu gönderide fake yorum var çünkü kendi kendilerini bitirdiler. Şu an en basit trendyolda ürün alan biri yorumları okuyor ve stok ile ilgili birşey yazılmış mı buna bakıyor. Sosyal medyaya yeni giren kullanıcılar biraz da ego için kullanıyor servisleri