arkadaşım ile görüştüm bire bir aynı şeyleri söyledim. savcılığa gidip dediğiniz şekilde elindeki tüm verileri teslim edecek zaten. olay sıcağı sıcağına olduğu için buradan da fikir almak istedik. kendiside yanımda zaten hukuki destek isterse bilgilerinizi ileteceğim hocam teşekkürler.
Arkadaşınızın yaşadığı durum, siber şantaj olarak adlandırılan bir suç olup, bu tür durumlarda yapılması gereken ilk adım şantajcıyla tüm iletişimi kesmektir. Ardından, derhal delilleri (yazışmalar, gönderilen para dekontları, hesap bilgileri, ekran görüntüleri gibi) toplamalı ve bir avukatla iletişime geçerek savcılığa suç duyurusunda bulunmalıdır. Türkiye'de savcılıklar bu tür vakalarda Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'ni devreye sokarak faillerin tespiti için çalışır. Ayrıca, arkadaşınızın sosyal medya hesaplarında gerekli güvenlik ayarlarını yaparak şüpheli hesapları engellemesi ve şantajcı tarafından takip edilen kişileri bilgilendirmesi önemlidir. Bu süreçte, gönderilen paranın geri alınması için de bankaya başvurulabilir, ancak hızlı hareket etmek önem taşır. Özetle, savcılık yoluyla şikayet etmek ve tüm iletişimi kesmek birinci önceliğiniz olmalıdır.
Konuya ilişkin profesyonel hukuki destek için tarafımızla iletişime geçebilirsiniz.
hocam ben olsaydım inanın hiç umrumda olmazdı

olay sıcağı sıcağına yaşandı. şuanda yorumları okuyoruz. savcılık yoluna başvuracağız ancak şu durumdan sonra yaşanabilecek şeyleri kestirmek için böyle bir konu açıp fikir talep ettik. yorumunuz için teşekkürler.
hocam böyle şeyler hep arkadaşım diye başlar ama zannımca siz kendiniz düşmüşsünüz bu tuzağa.. aynı heyacanı yaşayarak anlatmışsınız her neyse..
bu tür olaylar malesef çok oluyor yüzünüzü gösterdiyseniz zor bir durum bu şantaj işi... ödeme yapsanız dahi yine isticek yine atman için şantajı yapacak
yine ödüceksin yine şantaj yapacak sonsuza kadar boyun eğmiş olacaksın..
başına gelen kişilerin aog vs gibi gruplar vs takip ettim ama şantaj yapan kişiler akrabalarına atmamışlar sanırım 2-3 akrabaya atmışlar şantajcıların bazısıda hiç atmamış.. kişiye bağlı
ksıacası ödeme yapmak çözüm değil.. zor bir durum ama afedersiniz. s... çekeceksiniz engelliceksiniz
evet ancak aynı isme ait birden fazla iban olması kurguyu yapan ve iban sahibi arasında organik bir ilişki olabileceği düşüncesi oluşturttu. telegramdan veri alamayacağımızı biliyorum belki instagram verileri üzerindne meta veri paylaşımı yapabilir.
Telegram adli makamlara bilgi vermiyor, ibanıda alakasız birinden çalmışlardır iban sahibi ceza alır almasınada günahsız birisidir asıl yapan hiçbir zaman bulunmaz.
merak ettiğimiz şey bu işi yapanlar türkiyeden mi yoksa gerçekten yurtdışından tr ile alakası olmayan çetelerin işi mi ?