WASDci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli Forum sakinleri öncelikle merhaba,

Kız arkadaşım PC almak istiyordu. Victus hintliler için üretildi, Excalibur alınır mı ? , Monster cöp

Yorumları arasında 1 hafta debelendikten sonra Monster Tulpar T5 V23.4 aldık
Teknik özellikler ve link

Tek nedeni kendiminde 3 senedir monster kullaniyor olması.

Ürünü fredos aldık , kurulumunu kendim yaptım, 3 kere sıfırdan kurulum yaptım. Hem yanında gelen USB den denedim , hem kendim manule kurulum yaptım. Driver lardan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum yani. Windows güncel. sfc /scannow da herhangi bir hata bulmuyor.

Buna rağmen PC sürekli donuyor. Başta PC ye yük binince bu sorun olmaya başlıyordu. Donmadan kastım öyle 3-4 dakikalık donma değil. Komple donuyor, hiç bir tepki vermiyor. Şu an PC acilinca bile dona dona açılıyor. Herhangi bir zararlı yazılım yok. Kendi PC m den lan kablosu ile valorant attım PC ye bir kere girdim bir el attım çıktım bir sorun olmadı.

Şu an PC , açılışta bile donuyor, YouTube da video bile izlenmiyor.

Bunun nedeni nedir ?
Çözümü nedir ?
Driver kaynaklı mi dir ?
Donanımsal kaynaklımıdır ?
Trendyol 01.12.2024 de teslim alındı yani daha 2 gün olmadı , iade yapilmali mi ?
İade yapıp yerine ne alınabilir ?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler 🙏🏻
Öncelikle bildiğim kadarıyla elektronik ürünlerde kutu açılınca iade yapılamıyor ayrıca yorumlarda sorularınızı cevaplamadan hemen Monster'ı kötüleyen arkadaşlar olmuş. Bırakın aynı donanıma sahip bilgisayarlara 1,5 - 2 katı ücret ödesinler, belli ki çöpe atacak paraları var. Abra serisini bilmem ancak bir Tulpar kullanıcısı olarak yıllardır gayet memnun bir şekilde bilgisayarımı kullandığımı söyleyebilirim.

Sorununuza gelirsek, bu problemi marka farketmeksizin yaşayan arkadaşlarımda genelde format usbsi hazırlarken veya format esnasında bir hata yaptıklarını farkettim. Sıfırdan ben kurulum yaptığımda herhangi bir donma yaşamamıştım. Windows 11'i offline modda kurmayı deneyin. Windows kurulumu tamamlandıktan sonra internete bağlayın ve https://support.monsternotebook.com/...and-downloads/ bu linkten bilgisayar modelinize ait driverları indirin. Bazen USB ile gelen driverlar fazla eski oluyor. NVidia ekran kartı sürücüsünü Monster yerine NVidia'nın kendi sitesinden ( https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/ ) en güncel sürümü indirip kurun. Bazen ekran kartı denetim masasında her şey için entegre grafik seçili oluyor, harici ekran kartını kullanmak istediğiniz oyun ve programlar için bu seçeneği Yüksek Performanslı GPU ile değiştirirseniz donma olamdan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Son olarak Başlangıç (startup) ve Servisler (msconfig) bölümlerinde çalışan ve kullanmadığınız yazılımların otomatik çalıştırma özelliklerini kapatmayı unutmayın.

Edit: Ben alışkanlığım gereği bilgisayara format atıp tüm yazılımları kurduktan sonra Wise Care 365 ile sistemi tarayıp çöp dosya temizliği yaparım. Size de tavsiye ederim.