merasimz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Ben öncelikle şahıs şirketi kurup ardından ithalat işleriyle uğraşmak istiyorum. Alibaba'daki satıcılardan aldığım bazı ürünlerin HS kodları tarafıma iletildi ancak benim merak ettiğim birkaç soru var.

1- Teste yahut sertifikaya tabi ürünlerin gümrük çekim işlemleri ne kadar sürede yapılıyor? (HS kodları aşağıdadır ve prosedür hakkında bilgi almaya gerçekten ihtiyacımız var.)

2- Gümrük çekim işlemlerinin uzaması neticesinde limana yahut express'e çok ciddi bedeller ödemekten korkuyoruz. Gümrük çekim işlemleri ne kadar sürer?

3- Gümrük müşavirliği hizmeti için alınacak bedeller ne kadardır?

4- Gümrük çekim işlemlerinin hızlı bir şekilde tamamlanması için öncelikle satıcıdan numune ürün isteyip, numune ürün üzerinden gümrük işlemlerinin (en azından sertifika vs. gerekiyorsa o tarz işlerin tamamlanıp) tamamlanıp, asıl parti ürünler için de numune üzerindeki işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması mümkün mü?

HS/GTİP kodlarını sizinle paylaşıyorum:

7323930000 - 100-200 adet satın alınacaktır.

4202920000 - Deri mücevher kutusu, takıları koyabileceğimiz kutu olarak geçmektedir. 250-400 adet alınacaktır.

42029200 - Yine aynı şekilde takıları koyabileceğimiz kutu olarak geçmektedir. 250-400 adet alınacaktır.

Yahut çalıştığınız gümrük müşaviri varsa yönlendirme şansınız var mı? Herkese iyi forumlar.
Çin sevkiyatları ve gümrük işlemleri için ücretli danışmanlık verebiliriz.