Hocam, bu konuyu iyice değerlendirmen gerekiyor. Öncelikle, şu an bir yerde çalışıyor musun? Eğer çalışıyorsan, aylık ne kadar kazanıyorsun? Şunu belirtmek isterim ki,
@t4ko; günümüzde işler ne yazık ki kolay değil. Mesela benim kendi dükkanım var, ancak buna rağmen başka bir işte çalışıyorum.
Neden mi? Çünkü şu an maaş olarak 45 bin TL kazanıyorum. Kendi dükkanımda bu parayı cebime koyabilmem için dükkanın en az 4 katını, yani 180 bin TL gelir getirmesi gerekiyor. Bunun içine kar marjını, giderleri ve diğer masrafları da dahil ettiğinde, elde edilen net kar ancak bu maaşı karşılayabiliyor. Ayrıca, bu hesaplamada Bağkur ve diğer mali yükümlülükler henüz hesaba katılmış değil.
Kendi işini yapmak tabii ki güzel bir şey, ama şu anki ekonomik koşullarda biraz daha beklemeni tavsiye ederim. Ekonomi biraz daha stabil hale geldiğinde adım atmak daha mantıklı olabilir.
Ama elbette mevcut durumunu göz önünde bulundurman lazım. Eğer şu an aldığın maaş asgari ücret düzeyindeyse ya da çalışmıyorsan, bu işin artılarını ve eksilerini iyice değerlendirip bir karar verebilirsin. Müşteri potansiyelini, bulunduğun bölgenin iş hacmini ve Komagene’nin rekabet durumunu araştırdıktan sonra riskleri göze alıp adım atabilirsin.
Sonuçta karar senin, ama bu süreçte her şeyi iyi düşünmeni öneririm. İyi şanslar!