Merhaba değerli üyeler,Her gün bir bilgi konsepti açmak istedim bir sakınca olmazsa. Bugünün bilgisi öldük den sonra vücut da ne gibi değişimler olur.
Öldükten ilk yarım saat sonra, tüm refleksleri kaybediyorsunuz. Göz kapaklarınız tam kapanmıyor ama kaslar gevşiyor. Boşaltım sistemi, kendisini tamamen salıyor. Kişide idrar, sperm ve salya akıntısı görülüyor.
Ölümün ardından ortalama 10 saat içerisinde vücut tamamen kaskatı kesiliyor. Eğer ölüm bir boğuşma ya da mücadele esnasında gerçekleşmişse, bu katılaşma daha hızlı oluyor.
Yaklaşık 4 saat sonra daha,yer çekiminin etkisiyle kanını altınızda kalan ufak damarlara toplanıyor ve beyazlama evresi gerçekleşiyor.
Ceset, her saat başı ortalama 1 derece daha fazla soğuyor. Soğuma işlemi, kilolu insanlarda daha yavaş meydana gelirken, çocuklar ve zayıflarda ise daha hızlı gerçekleşiyor bu dudum.
Yaklaşık 4 hafta sonra ise dokular sıvılaşmaya başlıyor ve artık tanınmaz hale geliyorsunuz.
Ölümden sonraki 40. günde ise kaslar kemiklerden sıyrılıp dökülmeye başlıyor. Ölü yakınları, 40. günde hayır yemeği vererek, toprağın altındaki kişinin ızdırabını dindirebileceğine inanıyor...