Merhabalar, muhasebecim 2025 yılı defter tasdik için 30 bin lira istedi ama bana özel 22.500 TL fiyat verdiğini söyledi. Limited şirketim var ve ayda 250-300 arası fatura kesiyorum. Aramızda muhasebeci varsa yardımcı olmak adına bilgi verebilir mi? Doğru bir fiyatlandırma mıdır bu?
Merhabalar hocam, her işletmenin hasılatı iş yükü farklıdır. Siz de limited şirketinizin olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca aylık 200-250 faturanızın olduğunu belirtmişsiniz ki bu az bir sayı değil. Mali müşavirinizin kullandığı yazılıma göre farklı e-defter ücreti olabilmektedir. Bunun bir standardı yok maalesef.
Ayrıca odaların belirlediği tutarların altına iş yapanlardan da doğru düzgün hizmet alamazsınız. Ayrıca defterlerin, e-defter dönüştüğü ve başına bir iş geldiğinde indirim konusu yapılan KDV'nin sayılmadığı bir mevzuatta; başınıza gelebilecekleri az çok tahmin etmeniz gerekir.
Odaların yayınladığı tarifelere göz atabilirsiniz. Oda tarifelerinin altında iş yapanlardan koşarak uzaklaşın. Ankara SMMMO tarafından belirlenen 2025 yılı defter ücretlerinin linkini bırakıyorum göz atabilirsiniz.
https://www.asmmmo.org.tr/userfiles/...%20Defteri.pdf