1. söylediğin maddeler dünyadaki bütün büyük şehirler için gerçerli, istanbula izmire gitsen ordada komşuluk yok
2. yaşadığım şehirde daha 2 gün önce şükran günü hiç tanımadığım amerikalı rahip evine davet etti ve gayet 10 numara insan amerikalılar. bol ikram ve saygı hoşgörü vardı.
3. kadın erkek gayet basit işlerde çalışarak çok lüks bir hayat yaşayabilirsiniz. çevremde birçok örnek var.
4. Native amerikalı dedikleri orjinal beyaz amerikalıların içinde yaşıyorum hiç ırkçılığa uğramadım. göçmenlerin yaşadığı şehirlerde nasıl ırkçılığa uğruyorsunuz merak konusu
5. sıfırdan bir hayat kuracaksanız elbette cebinizde parayla gelmeniz gerekiyor. örnek bu ankaradan izmire taşınsan yine geçerli. birsürü kişi cebinde 5 parasız kredi çekip borç harç geliyor sonra 5 parasız rezil oluyor. bu normal .
6. evet ilk yıllar zor geçer türkiyeden kaçarak kurtuldum oh ne güzel diyerek çıkıp gelirsiniz fakat gurbet duygusu farklıdır. ilk yıllar sürekli geri dönmek istersiniz. ve dönen birçok kişi var.
7. son zamanlarda gidenler rezil oluyor şöyle böyle diye haberler görüyorum hepsi yalan dolan. daha 2 hafta önce bir arkadaş geldi yaşadığım yere. geldiğinden beri 5 iş değiştirdi. bazı insanlar kendini padişah torunu zannediyor ve cebinde 5 kuruşu yok ona rağmen iş beğenmemezlik yapıyor sonrada rezil olup ülkeyi karalamaya başlıyor. burası gurbet burda adam gibi çalışıp çabalayacaksın. burası ana kucağı değil asker ocağı kavramıyla burda yaşayacaksın. burda arkanda kimse yok herkes yalnız, adımlarını ona göre atacaksın.
yok gelen türkler öldürülüyormuş , yok ölen türklere aileleri ulaşamıyormuş vs vs birsürü yalan dolan haberler. çok gördüm birsürü aklıselim türk sadece uyuşturucu için geliyor buraya. adamlar uyuşturucu ucuz diye geldim diyor .
kim ne yapabilir ? adam kendini gebertmek istiyorsa bundan kime ne ? ülkeyle ne alakası var ? türkiyede hergün kadın cinayetlerini yada ailesini öldürüp kesenleri amerikalılar mı yapıyor ?
yani bu konuda bile türkler kendi rezilliklerini kabul etmeyip amerikalılara bk atıyor.
ayrıca en önemli kural yine buraya geldiğinizde türklerden uzak duracaksınız . sizi hem ülkeden soğuturlar hemde dolandırıp rezil ederler. türk gördünmü kaçacaksın. Burdada allah kitap diyeni çok, her haltı yiyeni çok.
o yüzden ingilizceniz olsun gelirken. cebinizde para olsun , sonra rezil olup dolandırılıp yok amerika böyle amerika şöyle diye sağda solda amerikaya sallarsınız