Merhabalar,
Bir proje geliştirmeye başlayacağım fakat veritabanı seçimi yapmakta zorlanıyorum aksiyon şu şekilde;
* Dünyanın dört bir yanında ürettiğimiz makinelerimiz mevcut bu makinelerde bir yönetilebilir özel bir switch bulunmakta ve bu switch'e 2 adet cihaz bağlı ve bu iki cihaz switch sayesinde iletişime geçebiliyor. Ekstradan bu özel switch, switch'i üreten kişilerin sağladığı bir özellik mevcut bu özellik ise senin ANA SERVER'ında bu 2 adet cihaz bağlıymış göstermesi.
Örnek: Benim JAGGER diye ana sunucum olsun ve dünyanın dört bir yanındaki bu switchlere bağlı cihazlar benim JAGGER serverin ağındaymış gibi görebilmekteyim ve ben bunlara bağlanarak çeşitli bilgiler topluyacağım ardından bu bilgileri işleyerek bir dashboard oluşturup müşterilere sunacağım. Burada anlık değişen veriler ve kaydedilmesi gereken veriler mevcut;
Örnek: Makineyi kullanan operatör bu makineyi kaç kere durdurmuş kaç kere başlatmış gibi,
Makineyi kaç kere acile düşürmüş
Makineden çıkan ürünler ne zaman çıkmış hangi operatör varken çıkmış
Makinenin harcadığı elektrik gün ay yıl olarak istatisik gibi verileri tutacağım ve bunları müşteriye sunacağım ve müşteriye bu sistem COST-SAVING yaptırmaya çalışacağım.
Fikirlerinizi beklemekteyim.