Selamlar değerli forum üyeleri.

Annemin ABD Vatandaşı olmasıyla birlikte çiftte vatandaşlığım bulunuyor ama Amerika’da doğup Türkiye’de büyüyen birisi olarak Amerika’da kaldığım 3 sene içerisindeki zorlukları size anlatmak istiyorum.

New York’de 25 yaşımdan 28 yaşına kadar tek başıma yaşadığım bir serüvenim oldu. Amerika’daki evimizin olması ile birlikte herhangi bir şekilde zorluk çekmedim ama zorluklara buradan başlayabiliriz.

- Ev sorunu.. Amerika’da cidden en büyük problem barınma ihtiyacı sanırım. Oranın vatandaşı iseniz sorun yok ama farklı bir ülkeden gelip belirli yıllar arasında orada olsanız bile bazı prosedürler mevcut.

- İş fırsatları.. Evet bir çok iş fırsatı mevcut ama bu işlerde de inanılmaz yoğun çalışma gerçekleştirmeniz gerekiyor ki ciddi paralar kazanıp iş veyahut farklı yatırımlar yapabilesiniz

- Kültür çatıması.. Türkiye’de büyümüş birisi olarak hiçbir şekilde 3 yılda kültürlerine 1 kez olsun bile alışamadım, YouTube’da yada farklı yerlere hayal satan arkadaşlara inanmayın. Komşuluk yok denecek kadar az ya kendinizi çok sevdirmeniz gerekiyor yada hiç muhatap olmamanız gerekiyor. Irkçılık inanılmaz fazla. Kültürlerine hiçbir şekilde alışamıyorsunuz, farklı kafada farklı şekilde yaşıyorlar.

- Benim en zorlandığım kısım YEMEK.. 3 Yılda çok ciddi kilolar verdim Türk restoranlarlar var ama kafanız estiğinizde lahmacun söyleyip yiyemiyorsunuz, söyleseniz bile o Türkiye’deki tadı kesinlikle alamıyorsunuz. Baba tarafı Antepli birisi olarak söylüyorum hayatım boyunca Türkiye’ye geri dönmeme en büyük etkenlerden birisi ise yemek sorunu da olmuştur.

Dipnot: Ben vatandaşı olduğum için bu kadar rahat konuşabiliyorum arkadaşlar ABD gibi bir fırsat bulursanız kesinlikle tabiki kaçırmayın, hayatınızın kurtuluşu kesinlikle Avrupa’da olacaktır.