Türkiye'de nüfus kaçak göçmenler ile sürekli artıyor.
Et üretimimiz, buğday üretimimiz artmadığı halde sürekli kaçak göç akını altındayız.
Amerika Afganistanı boşalttıktan sonra milyon seviyesinde afgan Türkiye'ye kaçtı.
Pakistanlısı, İranlısı, Iraklısı, Ukrayna savaşından kaçan Rusu Ukraynalısı...
Ülke nüfusu artıyor ama tarım ve hayvancılık üretimimiz artmıyor.
Bu da tüm dünyada gıda fiyatları düşerken bizim gıda enflasyonumuzun uçmasına neden oluyor.
Çok doğru bir nokta.. Nüfus geliyor dışarıdan ama eli boş geliyor.. Bizim kaynaklarımızı tüketiyor..
Türkiye'ye kaçak göçmenin faydası yok zararı var.
Ama eli dolu göçmen gelecekse gelsin.
Bunlar kimler?
Eğitimli göçmenler
paralı göçmenler.. En az 250-500 bin dolarla gelmeliler.
bu yukarıdaki göçmenler bize faydalı olabilir sadece. Parası olan kaynağımızı tüketse bile parası ile dışarıdan alım yapabiliriz çünkü döviz açığı yapmaz kendi dövizi ile geldiği için.
Eğitimli insanlar ise kolluk kuvvetlerine zorluk çıkartmaz. Eğitimli insandan zarar gelmez bizim yaşam tarzımıza daha kolay entegre olurlar.
Fakat geriye kalan hala 1800 lerde yaşayanların bizi hiç bir katkısı yok.
1. Eli boş geliyorlar ve mevcut düzen içerisinde kendine yer edinmeye çalışıyor. Yani benim senin günlük 200 TL'ye yaptığımmız işi bu adma alabilmek adına 100 TL'ye yaparım diyor. SGK YOK kacak olduğu için
Sonra bu kişiler karnını doyurmak için mevcut yıllık ürettiğimiz etten, sütten alıyor..
Biz normal vatandaşlar iş aş bulamayınca isyan ediyoruz hükümet bunu baskılamaya çalışıyor.. üreticide zarar etmeye başlıyor..
Halk iş bulamayınca ne oluyor? aç kalıyor.. Eee sen onlara yardım edecen diye kendi halkın aç kalacaksa böyle yardım mı oluyor?
Özetle arkadaşlar tok açın halinden anlamaz. Bizi yönetenlere bizim halimizden anlamıyorlar. Not: Kaçak göçmenlere iş verenler hem ucuza çalıştırabiliyor hemde sgk gibi dertleri yok.. işten kovsa tazminat yok.. ee haliyle işlerine geliyor.
Çözüm basit.. Göçmenleri Avrupanın bize kitlediği gibi komşu ülkelere kitleyeceksin nüfusu azaltacaksın başka yolu yok.