Kürtçe bir dil değil mi? Elbette olacak ceviri hizmeti.
Öncelikle belirteyim. Kürtçe dilinde eğitim ve resmi dil konularına kesinlikle karşıyım. T.C vatandaşı olan herkes, ülkesinin resmi dili olarak Türkçe'yo bilmek, öğrenmek bu dilde egitim ve kamu hizmeti almak zorundadır. 80 yasinda yasli bir ninemiz vardir, gecmisteki imkansizliklar için kendini Türkçe ifade edemiyordur; devlet ona bir imkan sunar zaten cevirmen vs, ancak bana gelip de 20 yasinda bir genc kendi dilinde egitim ve hizmet almali safsatasi yapmasin, yok otlebir dünya. Bu bölücülüktür.
Ancak Google ceviriymis, Kürtçe müzikmiş, Kürtçe gazeteymis, kanalmış... bu tür durumları garipsemeyi de ne mantıklı, ne de iyi niyetli buluyorum. Yahu her dilde kaynak var, yayin ve muzik var, bu ülkenin 10 milyon vatandaşının konuştuğu dilde neden olmasın?
Bilgi ve iletisim çağındayız, Kürtçe kaynakların çogalmaama imkanı yok. Çoğalmalı da. Ancak biz bunların değil, bunlari irticai niyetlerle manuple edenlerin karşısında olmalıyız.
Bu konuda vatansever duygularla da olsa, haksız bir otekilestirme gafletinde bulunursak, o zaman esas bölücülüğe biz hizmet etmiş oluruz. Terörü beslemekten öteye gidemeyiz.
Millet, vatanın huzur ve selameti için bu konuyu çok iyi yönetmelidir. Yoksa başkaları bizim kötülüğümüze yönetir.