Hocam annesine gitmesine ve 3-5 gün kalmasına müsade edin. Siz de iş çıkışı 1-2 saat yanlarına uğrar daha sonra kendi evinize geçer, kafa dinlersiniz. Böylece eşinize aslında bir evi olduğu bilincini, söylemeden aşılamış olursunuz.

Kaynananız ile aranızdaki buzları eritmeye çalışın. İçinizden sövün ama dışınızda gülün. Eşiniz ailesinden uzaklaştırılmak isteniyor hissiyatına kapılmasın. Sonuçta 1 tane annesi var ve kimse ne olursa olsun annesinden kolay kolay vazgeçmez.

Şuan da onun için daha zor bir evre. Bu nedenle kendi şahsi düşüncelerinizi bir kenara bırakın. Somurtmayın, şikayet etmeyin.

Zamana yayın, istikrarlı olun. Ona her konuda yardımcı ve destekleyici olduğunuzu gösterin. Zamanla ailesine karşı olan ihtiyacı tam tersine dönecektir.

Ama illa da ben bildiğim şekilde yapmak isterim derseniz, kendimden örnek vereyim. Eski hanım annesinden vazgeçmedi. Şuan Almanya'dalar ve çocuğumu 3 senedir görmek için hukuk mücadelesi veriyorum. Neresinden bakarsan bak, ben haklıydım. Haklılığımla kalakaldım.

Size sabırlar dilerim. Umarım bu zorlu süreci sıkıntısız bir biçimde halleder ve hayatınıza çekirdek ailenizle mutlu bir biçimde devam edersiniz.