Hocam sizi çok iyi anlıyorum.Bu durumu çok yaşadım.Tecrübeli biri olarak size şunları öneririm ;
Sakın eşinizi ailesinden uzak tutmaya çalışmayın aranız açılır.Çok kavga edersiniz.Onlarda görüşmesini engellerseniz sizi kötü bilrler.Şunu unutmayın ki ; eşinizi ailesi yıllardır onlarla bir geçmişi var ve bunu bir an önce atamaz.Onlardan bir anda soğumaz .Malesef istediğiniz kadar engellerseniz engelleyin sonuç hep aynı olacak. Onlar iyi bir insan olmayabilirler.Sizin burdaki tavrınız çok önemli. Siz eşinize anlatmayın bırakın o kötülüğünü görsün.Zaten dediğiniz gibi keyfine düşkün insanmış ve eşinizde yakında bunu görecektir.Eğer siz bunu anlatırsanız ters teper.Yani anlatmak istediğim şu : kafanıza bu gibi insanları takmayın çünkü onlarla uğraştıkça hayatı kaçırırsınız ve onlar gibi kötü olursunuz.Çünkü bunlar size onu yaptırırlar. Bence işinize ailenize odaklanın onları görmezden gelin.Söylediklerine kulak asmayın.Hiç onları ailenize katmayın. Emin olun hayatı kaçırırsınız.Çocuğunuza önlem alın ama bunu kendinize yakıştıracak şekilde ve bu kaygınızı eşinize daha iyi anlatmanız gereklidir.Şunu diyebilirsiniz ; Ben çocuğuma çok iyi bakıyorum ve bakmaya devam edeceğim.Başkaların hatalarını yapmalarına izin vermek istemiyorum.Sana söylediklerinde hepsinin yanlış olduğunu sende doktordan duydun .Lütfen çocuğumuza biz bakalım.Başkaların lafına sözüne güvenmeyelim.Araştıralım öğrenelim. Sende benle aynı düşüncede olduğunu biliyorum.Lütfen kararlı olalım. Bir ebe vardı ünlülerin çocuklarına bakan onun kitabın eşinize alabilirsiniz.Bebekle alakalı herşey yazıyor. ismi ayşe öner olabilirdir .Tam hatrlamıyorum. Eşinizde o kitabı okursa onların söyledikleri boş ve gereksiz olduğunu anlayacaktır.Eşinizde çocuğa bakma korkusu yener ve annesine ihtiyacı kalmaz.