bebek yeni doğmuş, eşiniz lohusa, eve yeni bir insan gelmiş, eşiniz onu tanımaya çalışıyor, emzirmeyi öğrenmeye çalışıyor, garip hormonlarla boğşuyor ve pek çok açıdan yardıma ihtiyaç duyuyor. siz işteyken "ya bebeğimin başına birşey gelirse" diye sürekli endişeli ve yanında güvenebileceği birisini arıyor. siz yemeğin yanında salata verilmemesine mi takılıyorsunuz? eskiler şeker verirlermiş evet, ama verilmemesi lazım. Bunu söyledikten sonra eşinizin annesi çok ısrarcı birisi olsaydı siz görmeden yine verirdi. anladığım kadarıyla uyarınca vermemiş, uyarınca geri çekiliyor yani. eskiler yenidoğanlara su da verirmiş. annem çok zorlamıştı bu konuda. doktorlar zinhar yasaklamıştı, birkaç ay direndim sonra bir çay kaşığı iki çay kaşığı vermeye başladım. ağzında pamukçuklar gitti baya rahatladık. ayrıca geceleri de var. geceleri siz mi ilgileniyorsunuz? anne ve baldız geceleri uyanıyor mu? yardım ediyorlar mı? ilk 40 günde bir gündelikçi kadından yardım da alabilirsiniz. kusura bakmayın, bu durumda anlayışlı olup eşiniz nasıl rahat hissediyorsa eşinizin dediğini yapmanız gerekir. buradaki erkekler sizi desteklemiş ne güzel, ne kadar haklısınız ya?!! Bebeğin bakımını verenlerle düzgün ve SAKİN iletişim kurup lütfen çocğunuz ilk 3 ayını doldurana kadar yemeğinizin yanında verilecek ekstraların peşine düşmeyin, annesine de takmış görünüyorsunuz. Bu kafayla evliliğiniz de zarar görür