Merhaba herkese, 2023 ocak ayından itibaren 2023 aralık ayına kadar birlikte çalıştığım gıda aromalarını toptan alıp paketlediğimiz aramızda resmi olarak, evrak olarak sözleşme bulunmayan bir ortağım vardı. Tüm para kontrolünü ve işleri kendi yapmak istediği için yakın arkadaşının eşinin üzerine şahıs şirketi kuruldu, kurulan bu şirket hala aktif faal devam etmektedir. birlikte çalıştığımız zamanlarda aromaları toptan kg bazında alıp ufak ambalajlara koyarak paketleme faaliyeti yapmaktaydık, il tarımda işletmemiz kayıtlı, işletme kayıt numaramız ile birlikte. Kendi adıma tescillediğim örnek "X Aroma" markası vardı ve 27.09.2023 tarihinde tescil edildi. bu markayı kullanıyorduk. ozaman birlikte olduğumuz ve paketlediğimiz ürünlerde yasadışı bir şey olmadığı için sorun yoktu.
2023 aralık ayında artık anlaşamadığımız için karşılıklı ortaklığımızı bitirdik ve yollarımızı ayırdık o günden sonra bir daha görüşmedik, bugün 29.11.2024 tarihinde tokat il tarımdan beni aradılar, ve sizin adıma üretilen elektronik sigara likitleri ve nargile tütün ürünleri olduğunu etiketin açıklama kısmında "X Aroma" markası geçtiğini ve marka sahibi ben olduğum için benimle iletişime geçtiğini söylediler, etikette tam olarak şu şekilde yazıyor "X aroma tarafından Y aroma (ortağın kendi için tescillediği marka kendi adı soyadı ile) adına yeniden paketlenmiştir" bu ibareye istinaden x aroma markası bana ait olduğu için benimle iletişime geçmişler fakat etikette kullandıkları TR işletme numarasını sorguladığımda bir işletme yok, eksik kayıt numarası girmişiler, vergi numalarına ulaşıp baktığımda acaba "x aroma + şahıs şirketi ismi" mi yazıyor ona dayanarak mı benim markamı kullandılar diye bakıyorum e devlet üzerinden ondan da emin olamadım, ben izmirde yaşıyorum bu ürünleri yaptıkları adreste izmirde, fakat bu şekilde ürünler yaptıklarını ve ismimi kullandıklarını bilmiyordum, sanırım kaçakçılık organize şu anda bu üretilen ürünlerle ilgili bir soruşturma başlatmış, ve farklı illerde bu ürünler toplatılıyormuş il tarımlar ile organize şekilde çalışıyorlarmış.
bu durumda ne yapmalıyım nereden başlamalıyım ? kendimi nasıl korumaya alabilirim ? onlara nasıl dava açabilirim ve üretilen ürünle ile ilgili davacı olabilir miyim markamı kullandıkları için ?