Ben bu sorunu yaşattığınız için hiç de üzgün değilim. Çok müşteri kaybettiniz farkında değilsiniz. Normalde açıklama yapmayacaktım, @Teknoboss; bahsedilen sitenin verileri 3. şahıs custom yapım spam gösteren bir sitedir, kanıt niteliğine geçmez. BTK onaylı sunucuların bulunduğu veri merkezinin sunduğu elinizde rapor varsa gönderirsiniz abuse olduğuna biz de inanırız.
Sunucuda 22 portu bile açık değil. Web server bile kurulu değilken nasıl oluyor da bu sunucu abuse yapabiliyor veya nasıl olabiliyor da siz Türk firması gelip bir yabancının abuse sitesini kâle alıyorsunuz? Bu mantıkta ilerliyorsanız, yabancı ip abuse sorgu sitelerinde tüm hosting şirketlerinin ip adresleri spamlı gözüküyor. Herkes işi bıraksın o zaman.
Ayrıca benimle sadece bir kişi muhattap olsun. Eğer arkadaş bu işlerden anlamıyorsa sizin yazmanızın manası yok, sizin yazdığınız şeyler de benim ilgim içerisinde değil. Ben sizden hizmet almadım. Kendi kullanıcılarınızın şikayet konusuna mesaj yazın. Ben bu arkadaşın tavırlarından ve işbilmezliğinden şikayetçiyim. Ben de konuya arkadaşlarımı dahil edecek olursam moderatörlerin işini çok uzatırız ve konudan çıkarız.
Savcılıkta adıma gelecek her türlü suç kaydı bu saatten sonra size aittir. Sunucunun yedeğini bile almadan kapattınız. Bu ne kadar saçma bir firma olduğunuzu gösterir.
Tekrar ediyorum, bana yapıcı kanıtlarla gelin. Ahmetin, mehmetin yaptığı ücretli ip abuse sorgu sitelerinin saçma sonucuna göre sunucu kapatamazsınız. Elinizde veri merkezi kaynaklı rapor olur o şekilde kapatırsınız.
Bunun dışında C1 seviyede ingilizce biliyorum attığınız sitede ne yazdığını gayet iyi idrak edebiliyorum. Orada sunucuya gelen, kimlik doğrulamasını geçememiş bağlantılar yazıyor. Bunlar benimle ilgili değil, dışarıdan ip adreslerinize ulaşılmaya çalışılmış ve loga düşmüş. Bunları ben size açıklıyorsam zaten bilgi seviyeniz yerlerde olmalıdır. Sevgiler.
Daha fazla yazmayacağım. Kişi hakkında talebim saygısızlığına son vermesi ve itrademin diğer kullanıcıların görmesi için kalmasıdır. Kendisi parayı da zaten iade etmedi. Ufak tutarlı miktar olunca sanırım işi yarım yamalak yapma hakkına sahip oluyor. Para azına gelmiş. Dikkat edin, karşınızda bilinçsiz bir vatandaş yok. Her şeyi okudum kabul ettim mantığını benim gibi bir adama hayatta söktüremezsiniz. Ben ettiğim duanın anlamına bakar sonra dua ederim. Bu kafadaki adama siz politikalarınızdan bahsetmeyin. Hosting şirketlerinin politikalarını gayet iyi biliyorum. AbuseIPDB sizin kaynak alabileceğiniz yer değil. Resmi olarak da bu hakkınız yok. BTK ile ilgisi yok.