Ayetlerden açıklama yapmak yerine mantık çerçevesinde yaşamak gereklidir. Zira ayetleri direkt olarak alırsanız haşa şirk bile koşabilirsiniz bu dönemde.
Faizcilik yada faiz bir kimsenin malını karşılıksız elinden almak yada karşılığında misli ile almaktır. Bu ayette alışveriş yani haksız kazancın olmadığı misli olmayan ticaret helal kılınmıştır denilmektedir. Faizcilik ise emeksiz kazanç demektir. Sen kredi çekersin. Fakat ödemek için bir emek sarf edersin. ve ödersin. Faiz ile para kazanmaz karşılıksız bir ticaret yapmazsan benim görüşümce bu haram değildir. Bunu inançları yüksek araştırmaya tutkulu dini vazifelerini elinden geldiğince yerine getirmeye çalışan bir müslüman olarak söylüyorum.
Eğer dümdüz ayetlere bakarsan.
Eğer bir insan rızkını kendi çalışmasıyla kazandığını düşünüp Allah'tan geldiğini inkar ederse büyük ziyandadır. İnsanı dünyaya imtihan için gönderen Allah (c.c.) rızka da kefildir. Bunun böyle olduğu bize "Allahü teâlânın rızık vermediği, bir canlı yoktur." (Hud 6) ayetinden de şunu anlamlıyız biz oturalım çaba yok emek yok Allah bizim karnımızı doyursun.
Dümdüz ayete bakma git yazdığım ayetin tefsirine bak istersen. Faizin Allaha ve peygamberine açılmış bir savaş olduğunu en koyu ateistler bile bilir.
Zaten burda banka senden faiz alıyor sen de karşılığında o faizi ödeyip ev alıyorsun yani bankaya faiz yediriyorsun. Bilerek faizi yiyen de yediren de Allaha karşı gelmiş haram işlemiş demektir.
Adamın kafasını karıştırmayın durduk yere neye inanıyorsanız net olun harbi olun.
Senin görüşünde haram olup olmaması bir şey ifade etmiyor ayrıca Allah ne diyor o önemli
Adam gitsin zina etsin benim görüşümde bu günah değil desin. Kafamıza göre islam oluşturmayalım ayetler bellidir ayetleri anlamıyorsakta yüzlerce tefsir var açıp bakmak zor değil.
Ayrıca bahsettiğin ayette de bir çelişki yok Allahu teala çalışın vereyim diyor zaten sen kuranı tek 1 ayetten baz alamazsın. Faiz ile ilgili kaç tane ayet var onlara da bir bak.
Bir De bence bu kafayla çok çok yanlıştasın ibadet ediyorsan da faize haram demeyen birisi Allahın ayetlerine karşı geldiğinden kafir durumuna düşer 1 ayeti yalanlayan kafir olur gidip bu konu üstüne tekrar bir çalış derim amellerin boşa gitmesin.
Tartışma olmaması açısından cevap verilirse dönüş yapmayacağım