Burada anlattıklarıma ek olarak yeni şeyler deneyimledim. Bunlar:
- Index sorunu yaşamamak için geçmişi olmayan sıfır domain kullanmak iyi bir tercihtir. Her zaman sıfır domain kullanırım ve bir kez bile index sorunu yaşamadım.
- Backlink almak index hızını artırıyor olsa da tıkanana kadar backlink almamak en iyisi. (diğer yazıda tam tersini söylemiştim ama sıkıntı çıktı :d)
- Google yeni açılan siteleri bir süre ön plana çıkarıyor. Bu ivmeyi fırsat bilip içeriklere yüklenmek gerek.
- İçerik sayınızı olabildiğince artırın. Chatgpt 4o kullanırsanız oldukça faydalı içerikler üretebilirsiniz. Ben artık sadece başlık belirliyorum gerisini yapay zekaya bırakıp ufak düzenlemeler yapıyorum. Aylardır yapay zeka makaleleri kullanıyorum ve hiçbir zararını görmedim.
- AA 50 aratması varmış uğraşmaya değmez demeyin. Yapay zekayı kullanın ve ennnn düşük rekabetli içerikleri üretip sürümden kazanın.
- Zorlama bir şekilde anahtar kelime kullanılmamalı. Ana kelimenin yazıda bir kez geçtiği tonlarca site gördüm.
- Yazıları sadece schema, görsel veya video ile desteklemeyin bunları herkes yapıyor. Ben her yazıya yapay zeka ile seslendirme yapıp en başa koyuyorum. Kanews teması bu konuda kolaylık sunuyor. Yeri gelmişken @uckan; hocama teşekkürler.
- Resimleri sıkıştırın, wepb formatına çevirin. Bunu toplu yapan eklentiler mevcut, ben tek tek yapıyorum.
- Genel blog yapabilirsiniz ama bir anda birbirinden alakasız birçok kategoride ilerlemeyin. Bir alan belirleyip içerik üretin, otorite kazanın sonra diğer kategoriye geçin.
- Günlük içerik ekleme sınırı yok. Bot bağlayıp günlük 500 içerik ürettiğim sitem de var, 10 tane ürettiğim de. İkisi arasında bir fark yok. İntihale takılmasın, hep aynı kalıpta içerik üretilmesin yeter.
- Ve gözünüzü seveyim logoya, favicona falan takılmayın. Kimse açıp sizin logonuzu saatlerce incelemeyecek ya da bu nasıl logo aw diyip siteden çıkmayacak. Bazı sitelerimde logo bile kullanmıyorum text olarak site adı geçiyor. Gereksiz şeylere takılmak yerine önemli konulara yoğunlaşın.
- Ben etiket kullanmıyorum, sayfaları ve kategorileri de indexe kapadım. Eğer gerekli ise bunları yapmayın ama normal blog için bence gereksiz.