hocam bence olayı biraz yanlış anlamışlar siz site veya seo çalışması yapınca milyonluk satış yapabilirsiniz fakat bunun giderlerin düşünce hayal kırıklığı yaşabilirler ben seo yada e ticaret uzmanı değilim bu arada sende onlara real kârın 3+5 karı internette diyerek gitmedin umarım
SEO kısmını siz değil Ar-Ge ve IT birimi ortak çalışırlar Dış Pazarlama için bence önce bir mail hazırlayın ve talep teklif formları oluşturun
Avustralya - Melbourne'deyim. Burayla alakalı bir ticari ilişki kurmak istiyorlar ise veya fuarlara katılım düşünürler ile elimden geleni yapmaya çalışırım.
Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Fakat dış ticaret uzmanı bizim firmada da var ama işi tamamen farklı. Navlun, gümrükleme ve dokümantasyon üzerine. Sizin durum biraz daha farklı gibi geldi.
bu yazdıklarınla bu istediklerin çok zor ve alakasız Seo başka bir e ticaret başka bir şey direk bastığında çıkmak çok başka şeyler kısa sürede olması daha da zor
Bence güzel bir site Shopify dışında ciddi olarak size çalışan bir yazılımcı ile güzel bir e ticaret + home page lazım çoklu dil desteği olması lazım ama translate falan değil gerçek kod ile yazılmış sorunsuz çalışan ve reklam bütçesi seodan ziyade öncelikle reklamla işi götürmeniz gerekecek
Alan ve yaptığınız iş çok bağımsız Hazır yazılım veya özel yazılım gerek + İyi bir seo firması + Reklam firması vs vs gider ama alan önemli ne sattıkları önemli , hangi pazara sattıkları , hangi ülkede sattığı avrupa genel mi , türkiye genel mi vs vs gider yani
Görev ve yazdıklarınız ne alaka

Dış ticaret uzmanı görev tanımı böyle değil ki..
Görev tanımınız dış ticaret uzmanından ziyade e-ticaret sorumlusu gibi birşey. Öncelikle eğer e ticaret kısmı olacaksa kendinize bir alt ekip oluşturun bence. Alt ekipte kendinize yükü hafifletecek bir yapı kurmanız gerekir. Dediğiniz gibi bu insanlar işi bilmiyorsa sizin bu yapıyı kurmanız gerekir işi yapmaktan ziyade.
toptam satış için ben olsam alibaba neler yapmış nasıl bir yol izlemiş şahsen bir incelerdim
Başlık ve konu içeriği ilginç olmuş.
İş tanımınızın dışına çıkmamanızı öneririm.
Hocam mobilya sektörü üzerine. Perakende ve toptan satış yapıyorlar bir fuar maliyetleri 600k. Dış ticaret uzmanı onların koyduğu unvan o yüzden konuya bu şekilde yazdım. Benden istenen sadece bağlantı kurmak ve satış getirmek. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz ilk aşamada. Tr Avrupa genellikle satışları.
Pazaryerlerinden ilerlemek mi mantıklı yoksa site ile reklam hedeflemesi yapmak mı?
Şuan bir takımları 8k ile 48k arası değişiyor.