kriptokulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu fikirle, bizene sizin aldığınız mallardan hayır gelmemesinden.
İnsanlar mal, mülk sahibi olacakken belki de sizin "bana hayır gelmedi" demenizden korkup almayacak, ömür boyu kiralarda uğraşacak.
3 sene sonra kirası, kredi ödemesinin 3-4 katına çıkacak.
Kişinin alacağı aksiyon beni bağlamaz. Benim konuya müdahil olma sebebim yorumlarda bir kişinin. Faizi banka yiyor, günah bankanın günahı faiz ödeyenin günahı olmaz yorumuydu. Bende bu yoruma islam inancına göre bakması gereken kaynakları belirttim ve böyle bir durumun olma durumuna itirazımı yazdım. Kendi tecrübelerimlede söylediğim kredi ile edindiğim malların bereketini göreme tecrübemide ekledim bu yorumuma. Size islama göre haram, günümüz ahlaki ve etik kurallarına göre normal olan kurallarınızla başarılar dilerim. Ben Yasağı yasak kabul eder, nefsimle bu yasakla mücadelemi ederim. Bu yasağı günahı işlesemde ben kuralı çiğnedim bu yaptığım günah olduğunu kabul ederim. Evet bende kredi çektim yıllar önce, faiz günahına bulaştım, inancıma göre günah olduğunu kabul ediyorum ve inkar etmiyorum. Çektiğim bu kredi ile yaptığım işlerdende bi hayır görmedim. Belki ilk defa bu faiz günahına bulaştığım içindir bilmiyorum buda benim sınavım yada günahımdan dönmem için bana sunulmuş bir kopyadır belki bilmiyorum.

Gel gelelim islam haricinde bu kredi meselesini konusucak olursak. Memleketimizde şuan faiz oranını merkez bankası belirliyor. Bu yüksek faiz oranı karşılındaki faiz ödemeleri merkez bankasının bankalara para basarak ödemesi ile mümkün oluyor. Bu para basmalar enflasyon yaratıyor ve bu kredi maliyleri her ürüne yatırım/finansman maliyeti olarak yansıyor. Yani ülkedeki enflasyona her kredi işlemi yapan katkı sağlıyor. Kimin hakkına giriliyor bu durumda, TL ile para kazanan TL ile hayatını idame ettiren ve cebinde TL taşıyan herkesin hakkına girmiş oluyor. Netleştirmek gerekirse enflasyon yolu ile cebindeki parayı çalıyor. Eğer ölümden sonraki hayata inancınız varsa ve adil bir hesaba çekileceğinizi düşünüyor ve inanıyorsanız. Gidin bu hesapta vereceğiniz cevapları düşünün.