2 senelik turizm okuyorum istanbulda ama iki senelik eğitimden gerek sosyal gerek akademik hiçbir fayda göremedim. Yeniden üni kazanmak istiyorum bu kez 4 senelik kazanmak zorundayım hem tecil için hem de iyi bir sosyal hayat için fakat devlet kazanamam, özellerde de fiyat çok yüksek. Aileme bu yükü yüklemek istemiyorum, anca köşeyi dönmem lazım ama iş yapacak param da yok... Sıkıştım kaldım lütfen fikirlerinizi belirtin
Universite okuyorsan sanırım yaşın genç daha. Bugün 20-22 yaşlarımda olsam %100 meslek edinirdim. Eğer okuyup devlete herhangi bir atama alacaksam standart bir yaşam için kesin yapardım. Bunun dışında eğer gidip bir muhasebecilik turizm 2 yıllık işletme saçma sapan ne kadar boktan universitede bölüm varsa bunlardan okuyacaksam, kesinlikle bırakırdım okumazdım. İyi bir gelecek vaadeden mesleklerin şuan ustaları 5-10 asgari ücretten az kazanmıyorlar. Bugün beyaz yaka olsanız bile eğer bir üst düzey yönetici değilseniz alacağınız maximum 2-3 asgari ücret. Gidin meslek edinin, yazılım öğrenin gelecek vadeden mesleklere yönelin 2 yıllık Türkiye universiteleri size hiç bir katkıda bulunmaz tam tersi hayatınızdan yıllarınızı çalar okuma zorluklarıyla sınav stresiyle hayatınızı karartırsınız.