Serbest piyasa derler ve geçerler kimse de ses çıkartmaz.
Örnek bir olay
2 ay önce bir psikolog bi10luk üstünden ulaştı mmpi test yazılımı istiyor ve bu testleri de diğer psikologlara satacakmış 2 hafta süre 28000 bütçe çıkarttım. Tepkisi o ne çok fazla vs dedi. 12 bine başkasının teklifini kabul edeceğini söyledi. Bende hayırlı olsun dedim.
2-3 hafta geçti bana tekrar yazdı site üzerinden alınmadığı için 5bin tl si gitmiş verilen sürede de proje tamamlanmamış. Bana tamamlar mısın dedi bende dedim başkasının projesiyle uğraşacaksam 32bin+5bin isterim yok kendi bildiğin gibi yap dersen eski fiyatım+site komisyonu geçerlidir. Pazarlık vs yaptı en son 32 bine anlaştım ve 10 günde teslim aldı. Sonraki ay da bir o kadar fiyatla aynı sisteme bir sürü eklenti yaptım. Bu süreçte önceki deneyim de hem zamanı gitti hem de parası üstüne de ilk söylenen fiyattan fazla para ödedi.
Sözüm gerçekten işini ehli ile yapana değil laravel videosu izliyor php uzmanıyım diyor chat gpt promptla hallederim diyor yazılımda anlamsız bir sürü gereksiz kod açıklardan bahsetmiyorum bile. Bence herkes yapabileceği işi üstlenmeli. Ve arkadaşlar hakkınızı isteyin zaman çok değerli çünkü bunu yapmazsanız ileri de bir bakmışsınız eliniz boş. Bu yaşadığım olaylardan bir tanesi en azından emeğin karşılığını isteyin diye anlattım. Fiyatları da ayırıcağınız zaman+tecrübeye göre belirleyin.