serserfan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu yorumu neye göre yaptınız ?
- Opencart sürüm sorunlarını nasıl çözdünüz ?
- Opencart veritabanı yapısının saçmalığına kaç kere şahit oldunuz ?
- Gerek yönetim paneli gerek site tarafındaki sayfa geçişlerindeki ağırlıkları nasıl çözdünüz ?
- Kaç tane eklentiye ihtiyaç duyup sorunsuz olarak hemen bulabildiniz ?
- Kaç kere kodları açıp, kodlar içindeki sorunları çözmeye odaklandınız ?

Bence Opencart berbat bir yazılımdır. MVC yapısına uygun tutmaya çalışmışlar ama belli bir çatı kullanmamışlar. Tuhaf bir yazılım. Özellikle veritabanı yapısı, sıkıldıkça tablo açmışlar. Ücretsiz yazılım olarak alternatif önermek mümkün mü ? Bence zor gibi. Kaliteli bir iş yapmak istiyorsanız maalesef ücretsiz ile bunu başarmak oldukça zor olacaktır. Zira çok büyük işler başarmış ücretsiz script ile hazırlanmış bir site ben hatırlamıyorum.
2019 yılından bu yana opencart geliştiricisiyim.

Opencart 3.0.x sürümleri sorunsuzdur.
Veritabanı yapısı geliştirmeye çok müsait ve gayet başarılı buluyorum
Sayfa geçişi ve 300+ üründe patlama denilen olay gereksiz sorgulardan kaynaklanır. Gereksiz sorgular temizlendiğinde hiç bir problem kalmaz.
Kaç eklenti sorusu tamamen projeye göre değişir ama min 10 eklenti ile gayet stabil şekilde kullanılabilir.
Aldığınız eklenti saçma sapan değilse hiç bir zaman kodları açıp düzenlemek zorunda kalmazsınız.

"Kaliteli bir iş yapmak istiyorsanız maalesef ücretsiz ile bunu başarmak oldukça zor " Bu yazınıza ithafen;
Zaten burda ücretli yazılımdan bahsediyor olsaydım sıraya dizerdim kaliteli alt yapıları. Burda amacımız free olarak en kaliteli hizmeti sunan projedir.
Ücretsiz bir projeye göre gayet üst düzey bir altyapısı vardır. Canı sıkıldıkça veritabanı açmış diyorsunuz ama sebebi zaten açık kaynak ve geliştirilebilir olması. Her şeyi 5-10 tabloysa sıkıştırırsanız geliştirilebilir olmaz patlak verir.
Eğer berbat bir yazılım olsaydı binlerce tema ve eklenti geliştirilmezdi. Ortada büyük bir emek var ve burda tek kelime ile binlerce insanın emeğine laf ediyorsunuz.

Umarım anlatabilmişimdir. Esen kalın.