örnek senaryo;
Ben- Bir projem var, yapmak için teklif vermişsiniz
Developer- Ben yaparım, daha önceden benzer proje yaptım
Ben- Detayları göndereyim, ona göre teklif verin. Sen detayları okumadan ve bir projeye dair bir taslak oluşturmadan ödeme yapmam.
Developer- Ben istediğinden daha iyisini yaparım, şu kadara, bu kadar zamanda. Ödeme istersen proje bitince yap.
Ben- Olsun, ben yine de detayları gönderiyorum, oku onları, ona göre başlayalım.
Developer- Ekstra bişeyler olsa bile, ücretsiz yaparım, ben şöyle uzmanım, böyle uzmanım, şöyle adamım, böyle adamım
.... detaylar gönderilir ...
.... aradan bir hafta geçer ...
Ben- Ne oldu bizim proje?
Developer- Arada iş vardı, başlayamadım, haftaya başlıycam, dediğim zamanda bitecek
Ben- Detayları okudun değil mi? Önceki gönderdiğimi yine gönderiyorum
Developer- Okumadım ama yaparken bakacağım
Ben- Böyle yapma, zamanımı çalma
Developer- Biz haram yemeyiz, biz kimsenin hakkına girmeyiz, kimsenin zamanını çalmayız, şöyleyiz, böyleyiz
.... aynı detaylar tekrar gönderilir ...
Ben- Ne oldu, başladın mı projeye? 2Hafta geçti, bir ayda biter herşey demiştin?
Developer- Bakıyorum, halledeceğim, başladım, söz verdiğim zamanda bitecek, ama bir ön ödeme yap, öyle başlayım, sen biraz ödeme yapanlar var, yoksa onlara başlayacağım.
Ben- İlk başta biz ne konuştuk, sen ne cevap verdin diye geçmiş konuşma SS gönderilir.
Developer- O zaman senin proje biraz bekler, paraya ihtiyacım var; senin proje bitmesi bir ayı bulur. O zaman yaparız.
.... aynı detaylar tekrar gönderilir, dolandır beni diye 1/3 ödeme gönderilir ...
Ben- Ne oldu proje, hala bir şey yapmamışsın
Developer- Başladım ama senin ek isteklerin çok fazla, bu kadar sürede bitmez, o kadar paraya da yapılmaz.
-Ben proje detayını göndereli haftalar oluyor, değişen bir şey yok; ne demek ek istek?
Developer- Sen öyle anlatmadın, yazdıkların hep ilave istekler, o kadar uğraştım, o paraya olmaz. Şöyle adam değilsin, böyle adam değilsin.
Ben- Son duanı et.