Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 yıl çiçekçilik sektöründe çalıştım ve yakın zamanda kendi dükkanımı açmayı planlıyorum. Açmayı düşündüğüm dükkan, işlek bir bölgede değil dolayısıyla internet reklamlarıyla müşteri çekmeye çalışacağım. Şu an sektörde ÇiçekSepeti, ÇiçekMarket, Osevio gibi büyük siteler var ve bunlar sektöre hakim konumda. Benim bu siteleri geçme gibi bir amacım yok, ancak kendi çapımda bir müşteri kitlesi oluşturmak istiyorum.

Google Ads reklamları için bazı anahtar kelimeleri tam eşleşme olarak belirledim. Haftalık tıklama sayısı 3.732 gösteriyor, TBM 2.25 ve haftalık maliyetim ise 8.400 TL civarında. Bu bütçeyi karşılayabilirim, ancak merak ettiğim asıl konu dönüşüm oranları. Çiçek kalitesi, teslimat hızı ve müşteri memnuniyeti gibi faktörler dışında, en kötü senaryoda günlük 500-600 tıklama ile ne kadar müşteri alabileceğimi merak ediyorum.

Bu sektörde veya farklı satış sektörlerinde Google Ads kullanan arkadaşlardan dönüşüm oranları hakkında verileri alabilirsem çok sevinirim. Google Ads ve belki de ekstra olarak Meta reklamları ile en azından 3 5 ay dükkanı çevirebilir miyim? fikirleriniz benim için çok kıymetli, teşekkürler.