adampation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu bakış açısı güzel, ancak istisnaların kaideyi bozmadığı ve sonucun değişmediği gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Bahsettiğiniz nedenlerden dolayı, ortalama 30 yaşındaki bir kadının tek derdinin çocuk bakmak ve kocasına yemek hazırlamak olması durumunda, aynı koşullara sahip olup aynı zamanda gayet donanımlı olan kadınlara hakaret etmiş olursunuz.
İki kadın örneği üzerinden gidelim: Bu kadınlar, aynı ailede, benzer bir aile sevgisiyle büyümüş olsunlar. Birinin cahil kalması, diğerinin ise donanımlı biri olması durumu söz konusu. Bu tür örnekler, hem ülkemizde hem de dünyada fazlasıyla mevcut. Bu durumu ne ile açıklayacaksınız merak ediyorum.
Ek olarak, bana da değinmişsiniz sanırım. Ben, karşımda oturup atomu parçalayacak düzeyde bir bilgiye sahip kadınlar olsun demiyorum elbette. Söylediğiniz popüler konuları bilmesi bile inanın yeterli. Örneğin, Tesla mı haklı, Edison mu tartışmasını bile yapamayacak kadar bilgisiz insanlar var, ama bu da kabul edilebilir bir durum. Her şeyi geçtim kadın arkadaşlarımda erkek arkadaşlarıma kıyasla meraksızlık durumu mevcut. En yakın örneğini daha geçen gün yaşadım. Ben tarihi olayların hikayesini izlemeyi okumayı da çok severim. Youtube da bir savaş videosunu izlerken arkadaşıma da attım. Neden atıyorsun bunu diyor. Siz de biliyosrunuz ki bu durumun evli cocuklu olmakla alakası yok cunku arkadaşlarımın hepsi bekar. Eminim sizin çevrenizde de kadın arkadaşlarınız vardır. Hafızanızı zorlayın en son ne zaman biriyle tarih hakında bilim hakkında felsefe hakkında sohbet ettiniz? Elbette bu duruma etkili 1 2 neden yok belki araştırılsa binlerce neden çıkar. Fakat dediğim gibi bu sonucu, istatistiksel verileri değiştirmiyor maalesef.
Değerli kardeşim sosyoloji üzerine yeterince donanımlı değilsin ve kendi hayat deneyiminden genellemeler yapıyorsun.
Sokağa çıkıp 100 erkek çevirdiğinde kaç tanesi Tesla'nın bir araba markası değil de bir mucit olduğunu bilir?
Askere gitmedin muhtemelen. Askere gittiğinde göreceksin ki değil er ve erbaşlar subay astsubay içinde bile genel görelilik ile newton kanunlarının farkını anlatacak adam bulamazsın.
Ya da neden Finlandiya'ya gittiğinde bilim tarih felsefe siyaset sohbeti yapabileceğin erkeklerin sayısı artarken, pakistana afganistana gittiğinde düşüyor açıklayabilir misin?
Erkek aynı erkek, ama bir ülkedeki erkeklerin merak ve bilgi düzeyi ile diğer ülkedeki bile farkeder.

Öyle bir konuşuyorsun ki erkeklerin hepsi doktora yapıyor da iş kızlara gelince cehalet dolanıyor.
Benim çevremdeki kızlar ile neden kendi çevrendeki kızların aynı olduğunu düşünüyorsun?
Benim çevremdeki kızların ideolojik birikimleri oldukça iyidir. Oturup siyaset, tarih, bilim konuşabilirsiniz.
Kitap yazmış kadınlar tanıyorum ve onlarla siyaset tarih konuşurken az konuşmaya çalışıyorum çünkü yanlış bir şey söyleyip aptal durumuna düşmekten çekiniyorum.
Pandemiden önce 5 tane psikoloji kitabı yazmış beyaz rus bir kadınla tatil yaptım. Vasat rusçam ile kadının sohbetine fikirlerine hayran kaldım.
Taşra kahvelerinden hangisinde pişbirik oynarken okey oynarken, Tesla ve Edison hakkında bir sohbet dönmüştür?
Sen kendi yarattığın bir akvaryumda yaşıyorsun ve dünyadaki ülkedeki tüm erkeklerin senin çevrendekiler gibi olduğunu sanıyorsun.

Erkeklerin ezici çoğunluğu siyaset, tarih, bilim konuşabilen kızlara ilgi göstermezler.
Erkekler kız seçerken kızların nerelerine baktığını hepimiz biliyoruz ve erkeklerin %99,99'unun kızlara ilgi gösterirken en son ilgilendikleri şey kızın entelektüel birikimidir.
Gidip iyi giyinen, epilasyonuna dikkat eden, alımlı çekici kızların peşinde dolanıp sonra astroloji yerine astronomi sohbeti yapmayı bekleyemezsin.
Sen çevrende toplumsal rollere uygun hareket eden feminen kızları toplayıp sonra tüm kızlar böyle diyemezsiniz.

Çevrendeki erkeklerle neden bilim felsefe konuşabiliyorsun?
Çünkü bunu konuşabileceğin adamları arkadaş olarak biriktiriyorsun.
Çünkü erkek arkadaş seçerken boyuna posuna, kaşına gözüne, tipine giyimine değil kafanızın uyuşup uyuşmamasına bakıyorsun.
Aynı kriterleri kız arkadaş seçerken de uygularsan çevrende tarih felsefe bilim konuşabileceğin kızlar birikir.

Doğal seçilim sosyal hayatta da işler.
Felsefe, bilim, tarih, siyaset konuşan kızlar yalnız kalıyorlarsa, ilgi görmüyorlarsa kızların çoğunluğu cilt bakımına, modaya, astrolojiye daha çok ilgi gösterir.
Bilim kadınlarının yüceltildiği, hayranlıkla karşılandığı, zekayı takdir eden bir toplumda kızlar twerk yapmak yerine kitap okumayı tercih ederler.

Bu işin cinsiyet ile alakası yok.
Bu iş toplumsal kültür ve roller ile alakalı.
Hatta büyük bir devrim gerçekleştirmişiz.
Saygın filozof sayılan bir adam 200 sene önce eğitim görmeyen, eve kapatılıp çocuk baktırılan kadınlara bakıp, demiş ki kadınların zekası düşüktür.
O adam 200 sene önce bir gün Almanya'yı bir kadının yöneteceğini hayal bile edemezdi.

Yani olay sosyolojik.
Fen bilimleri kadar sosyal bilimler ile de ilgilenirseniz söylediklerimi daha iyi anlarsınız.