Selamlar,
4 aylık kiracıyım. 4 ay önce, 1 kira emlakçı depozitosu, 1 kira ev depozitosu ve 1 aylık kira bedeli vererek eve taşındım. Ev 2+1, 80 m² ve hatırı sayılır bir miktar ödüyorum. Düzenli ödeme yapıyorum; her ayın 10'unda kiramı gecikmesiz ödüyorum.

Geçenlerde, ev sahibinin oğlu mesaj attıç Mesajın içeriği : “Kardeşim, 3 aylık kirayı peşin verirsen, yeni yılda zam yapmayalım.” Yanıt vermedim görüldü atmadım, 2 saat sonra mesajı silmiş.
Kiramı ödedikten sonra ev sahibini, yani babasını aradım, durumu sordum ama “Oğlum ne derse o dedi” diyerek kapattı. Şimdi sizlere soruyorum: “şimdimi döversin yarınamı bırakırsın?”

Bir senelik kira kontratım ve tahliye taahhütnamesi mevcut. Ancak zam yapma konusunda diretirlerse huzurum kaçmasın diye taşınmayı düşünüyorum. Depozitomu son kira bedeli olarak sayacağım. Eve kesinlikle zarar vermedim; aksine, ev sahibi yüzünden birçok şeyle uğraşmak zorunda kaldım. Sürekli kendisine söylediğimde “sen hallet” dedi ve bu masrafları kendi cebimden ödemek zorunda kaldım.
Evden çıkarken ne yapmam gerekir.