digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alıntıladığınız yorumlarda kızlarla bilim konuşamıyorum diyen adamların hiç biri astronomi ya da fizik denklemleri çözemez.
Popüler kültürde futbol takip eder gibi bilim takip eden adamlar kendilerini kadınlardan üstün mü görüyorlar?
Bu kitleye ben de dahilim. Youtubeda bebar bilim, barış özcan, evrim ağacı izleyince çok kültürlü bilinçli insan olunmuyor.
Ayhan Tarakçı gibi herhangi bir uzmanlığı olmayan yarı cahillerin derleme bilgi ile hazırladığı kanalları takip edince kendini zeki ve bilinçli hissetmemeli insan.
Çünkü yapılan popüler magazin seyretmek, popüler futbol seyretmek gibi popüler bilim seyretmektir ve bunun bir fark yaratmadığı yorumlardan anlaşılıyor.
Bir bilim kanalını takip eden adamların yorumları gösteriyor ki analitik düşünme becerileri düşük.

Futbol izleyip, futbolun bilimini felsefesini anlayamayıp, futbolun magazin yanını yorumlayanlar bilim kanalının altında da magazin yorumları yapmışlar.
Gidip 200 sene önce yaşamış bir filozofun kıçından uydurduğu sosyolojik psikolojik çözümleri kaynak göstermek o bilim kanallarını takip etmenin bazı erkeklere hiç bir şey katmadığının kanıtı.
Filozofların felsefi görüşleri kıymetlidir ama 200 sene önce yaşamış filozofun veriye deneye dayanmayan bireysel sosyolojik ve psikolojik çözümlemeleri uydurmadır.

Kadınlar ne zeka olarak ne ahlak olarak erkeklerden düşük değildir.
Kadınların ilgi ve alakaları tamamen içlerinde yetiştikleri ortamla şekillenir.
Çok erkek kardeşi, olan ya da erkek gibi yetiştirilen kızlar astrolojiye, dedikoduya değil arabalara, silahlara, futbola ilgi duyabilir.
Erkek çocuklarına oyuncak olarak iş makinesi, araba, kamyon, uçak alınırken kız çocuklarına bebek, çay kahve takımı, model ev gibi oyuncklar alınıyor.
Erkek çocukları arabanın parçalarını söküp takmayı öğrenirken kızlar bebeklerini uyutmayı, çay takımı ile bebeklerine çay servis edip sohbet etmeyi öğreniyorlar.
Bugün de erkek çocuklarına tablette araba yarışı aksiyon oyunlar oynatılırken kızlara makyaj yapmaca, bebek giydirmece gibi oyunlar oynatılıyor.
Sonra neden bilim kanalında kız az neden astroloji kanalında kız fazla diye sormak anlamsız.

Mesele tamamen toplumun kadınlara biçtiği ve dayattığı kültürden kaynaklanıyor.
Tarihte kadınlara eğitim ve girişimde eşitlik verilmediği için bir Marie Curie'ye karşı 1000 erkek bilim insanı düşüyor.
Çünkü ailelerin kadınlardan beklentileri torun sahibi olmak.
Kimse kadınlardan vatanı kurtarmalarını ya da atomu parçalamalarını beklemiyor.
Kadınların ezici çoğunluğu da toplumun onlara yüklediği rolleri direnmeden kabulleniyorlar.

İsim vermeyeyim ama liseden tanıdığım bir kız arkadaşım ülkenin en iyi üniversitelerinden birinin mühendislik bölümünü burslu 4.0 rekor ortalama ile bitirdi.
Stanford'dan her sene 2 kişiye verilen bir bursu kazandı. Doktorasını Berkeley Üniversitesinde yaptı.
Bugün profesör.
Neden bu kız profesör oldu?
Çünkü Annesi de profesör dü babası da profesördü.

Ayrıca kadın erkek arasında hiç bir zaman eşitlik olmuyor.
Çünkü kadınlardan çocuk yapması bekleniliyor, kadının hormonları çocuk yapmak istiyor.
Ve her çocuk tuvaletini tutmaya başlayana kadar en az 3 yaşına kadar annesinin tam zamanlı mesaisine ihtiyaç duyar.
2 çocuk yapan kadın bilim, sanat, kariyer hayatından en az 6-10 sene kaybeder.
Bu da uzun kariyer yaşantıda geride kalmalarına neden olur.
Bu bakış açısı güzel, ancak istisnaların kaideyi bozmadığı ve sonucun değişmediği gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Bahsettiğiniz nedenlerden dolayı, ortalama 30 yaşındaki bir kadının tek derdinin çocuk bakmak ve kocasına yemek hazırlamak olması durumunda, aynı koşullara sahip olup aynı zamanda gayet donanımlı olan kadınlara hakaret etmiş olursunuz.
İki kadın örneği üzerinden gidelim: Bu kadınlar, aynı ailede, benzer bir aile sevgisiyle büyümüş olsunlar. Birinin cahil kalması, diğerinin ise donanımlı biri olması durumu söz konusu. Bu tür örnekler, hem ülkemizde hem de dünyada fazlasıyla mevcut. Bu durumu ne ile açıklayacaksınız merak ediyorum.
Ek olarak, bana da değinmişsiniz sanırım. Ben, karşımda oturup atomu parçalayacak düzeyde bir bilgiye sahip kadınlar olsun demiyorum elbette. Söylediğiniz popüler konuları bilmesi bile inanın yeterli. Örneğin, Tesla mı haklı, Edison mu tartışmasını bile yapamayacak kadar bilgisiz insanlar var, ama bu da kabul edilebilir bir durum. Her şeyi geçtim kadın arkadaşlarımda erkek arkadaşlarıma kıyasla meraksızlık durumu mevcut. En yakın örneğini daha geçen gün yaşadım. Ben tarihi olayların hikayesini izlemeyi okumayı da çok severim. Youtube da bir savaş videosunu izlerken arkadaşıma da attım. Neden atıyorsun bunu diyor. Siz de biliyosrunuz ki bu durumun evli cocuklu olmakla alakası yok cunku arkadaşlarımın hepsi bekar. Eminim sizin çevrenizde de kadın arkadaşlarınız vardır. Hafızanızı zorlayın en son ne zaman biriyle tarih hakında bilim hakkında felsefe hakkında sohbet ettiniz? Elbette bu duruma etkili 1 2 neden yok belki araştırılsa binlerce neden çıkar. Fakat dediğim gibi bu sonucu, istatistiksel verileri değiştirmiyor maalesef.