madredeus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir de bu Çin Tuzu- Monosodyum Glutamat meselesi var.. Yani kedi ya da köpek yiyor, çok yiyor sevdi diye o mama iyi demek olmuyor ne yazık ki... Nasıl o çok lezzetli soslu dönerlerle kebapların bazılarının içeriğinin aslında felaket olması gibi...

Sadece mamanın en ucuzuna bakarsanız birkaç yıl içerisinde devasa veteriner masraflarından başınızı kaldıramaz olursunuz, o pahalı mamalar hesaba vurunca ucuz kalır vet masraflarını aylara bölünce... Üstüne sadece para değil mesele kedinin ya da köpeğin çektiği acılar ya da yaşam riski...
İlk olarak, yaşamış olduğunuz bu can kayıpları için büyük bir üzüntü duyduğumu ve aynı zamanda aynı bu üzüntüyü sizinle paylaşıyor olduğumu bilmenizi isterim.

Bu sene başında bahsetmiş olduğum bilgiyi edinmemin ardından biraz araştırmaya koyulmuş ve ürünlerde yapılan yeniliklerin yalnızca paket tasarımlarıyla sınırlı kalmadığını öğrenmiştim. Yani, yok efendim rektal sağlığı için şunu yaptık; bilmem ne problemleri için de böyle bir ekleme yaptık gibisinden paketlere de bilgi eklemişler zaten. Kısacası, ürün içeriklerinde de bir takım değişikliklerde bulunmuşlar. Bahsetmiş olduğum bu tarz sorun ve şikayetlerin de, ürün içeriklerinde gerçekleştirilen bu tür değişikliklerin akabinde oluşmaya başladığı bilgisine ulaşmıştım. Sene başından bugüne kadar da, eski paketlerden edine edine durumu bir süre idare ettim kendimce. Yazmış olduğum mesajda da belirttiğim gibi, son aldığımız mamanın kurtlu olduğunu farkettiğim anda ivedi bir şekilde mama değişikliğine gitmek durumunda kaldım.

Alıntı yaptığım mesajınıza da tamamiyle katılıyorum. Acana, Orijen vb. aşırı pahalı bir fiyat etiketine sahip olan bu ürünler, en azından o konuda ("Çin Tuzu- Monosodyum Glutamat") bir güven eksikliği yaşatmaz ve endişeye mahal bırakmaz. Fakat yinede bu ürünler oldukça güvenilir olmalarının haricinde, ürün içeriği ve benzeri konularda bazı eksikliklere sahip olabilmekte. Bundan 4-5 sene önce, pet sektörünü ilgilendiren bir girişimde görev alıyordum; bunun da bir getirisi olarak gerek ürünler ve gerekse 4-5 il sınırları içerisinde bulunan shop-vet'ler hakkında fazlasıyla bilgiye vakıf olmuştum Mesela, bahsetmiş olduğum bu duruma bir örnek vermem gerekirse; piyasadaki birçok ürün içerdikleri (En basit bir örnek olarak: "et-balık / tahıl oranı vb.") bakımından daha zengin, yani daha iyi özelliklere de sahipler. Hafızam o zamanlar da olduğu kadar taze değil artık; yani yanıltıcı bir bilgi vermek de istemem fakat, bu durum bir takım şeyleri de olumsuz etkileyebiliyor. Şu an ProPlan'dan direkt olarak Brit'e geçme sebebim de bu nedenden. Brit (BritCare)'in ürün gamında yer alan mamalar da ne ucuz ne de aşırı derecede pahalı durumdalar, ama f/p bakımından iyi göründüler gözüme. Yine bir örnek, son zamanlarda kullanmakta olduğum ProPlan'a kıyasla besleyicilik konusunda da daha iyi durumda. Yani, minnak çocuklarım yalnızca mamalarını keyifle tüketmiyor; aynı zamanda daha az miktarda mama ile karınlarını doyurabiliyorlar. Oturup detaylı bir ölçüm yapıp, ardından da bir analiz çıkarmadım tabii k; ama, karınlarının doyması için ProPlan mamalarından farz-ı misal 200 gr mamayı yemek kaplarına koyman gerekiyorken; Bit'in mamasından 140-150 GR koyacak olmam yeterli kalıyor.