ejder126 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@BetaHouse; tahminleriniz genelde isabetli oluyor ve bu bir çok kişinin öngörüsüne netlik kazandırır detaylı analiz alabilir miyiz hocam
Aylardır anı fikirdeyim, %40 civarı bir artış ile 24,000 TL civarlarında bir zam bekliyorum. Enflasyona ezdirmeyeceğiz gibi açıklamalar oluyor artık çok sıktı, her seferinde her yıl cümleler olumlu, yapılanlar ise hep olumsuz olduğu için artık lafa bakmıyorum. Elbette 25-26 bin de olabilir fakat bunun işletmelere masrafı 35 binlere çıkar yani sonuç olarak asgari ücreti hükümet belirlese de maaşları işyeri sahipleri ödüyor. Haliyle kamu için para basıp memur maaşı ödemek kağıda mürekkep püskürtmek kadar kolay, işletmeler ise kişi başına sigorta vs. ile 35 bin gibi rakamları kaldıracak güçte değiller sürekli kepenkler iniyor. %40 kimseyi mutlu etmeyecek olsa da geçen seneki gibi 1 yıl boyunca sabit tutmayıp mini bir ara zam da gündeme gelebilir veya direk %30 gibi bir zam yapıp %15-20 gibi bir ara zam ile orta yolu da bulabilirler, sonuçta yaptıklarımız sadece tahminden ibaret. Son olarak 24,000 TL tahminimde ortalamada durayım, bu sefer yanılacağımı hissediyorum ama hadi bakalım, geçen sefer 2 tl ile yanılmıştım bu sefer bakalım ne kadar yanılacağız.