2 ay önce asgari ücret için açtığım konu nedeni ile linç edildim.

Herkes, sanki bekar ve hiç evlenmeyecekmiş gibi asgari ücret belirleniyor. Ancak Türkiye'deki asgari ücret, diğer ülkelerdeki asgari ücretle kıyaslanmamalı.

Diğer ülkelerde asgari ücret, herhangi bir mesleki deneyimi olmayan, vasfı olmayan kişilere verilen bir ücret ve bu ülkelerin sadece %5'i bu ücreti alıyor.

Türkiye'de ise üniversite mezunu, 3-5 yıl deneyimi olan gençler bile bu ücreti almak zorunda kalabiliyor. Asgari ücret neden gündemde biliyormusunuz çünkü asgari ücret almayanların maaşı bile bu kritere göre belirleniyor. Yani ülkenin neredeyse %50'si bu ücreti alıyor kalan %30'u buna göre zammı belirleniyor.

Durum böyleyken, asgari ücretin 70.000 TL olması gerektiğini söylediğimde linç edildim.

25.000 TL maaş alırsınız, evlenirsiniz, araba alırsınız, ev sahibi olursunuz, Türkiye'deki 5 yıldızlı otellerde ailece tatil yaparsınız ve dünyayı gezersiniz.

İstemeyi bilmeyen bir millete 25.000 TL çok bile

Sendikalar bile yandaş dolu