Çok büyük bir hevesle başlamışsın ama bu eğitimlerin aslında ne kadar yetersiz olduğunu sen de anlayacaksın. Resimdeki eğitimleri bitirmiş, akademik olarak araştırmalar yapmış ve projeler geliştirmiş birisi olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki hedeflediğin şeylere giden yol burası değil. Buradaki algoritmaların en yenisi bile 20 yıl öncesine ait değil. Bu işe bu kadar mesai harcamadan önce hedeflediğin projenin isterlerini iyi belirleyip ona göre bir yol haritası çizmeni öneriririm.
çok teşekkür ederim, yapay zekaya milyonlarca dolar harcandığı bu dönemde, maddi imkansızlık içinde benim yapabileceğim konular kısıtlı olacaktır.
Ancak korkum, 5 -10 yıl sonra oluşacak teknolojik ve bilimsel ilerlemelere ayak uyduramamak. daha doğrusu çocukları o döneme hazırlayamamak.
Yaşları çok küçük ve çok ciddi sorunlarla karşılaşacaklar. Bunu net ifade edemiyorum aslında.
Şundan eminim ki, ülkemizde insanlar ve işletmeler algılarını kapatmışlar ve değişen geleceği görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar.
Neler olabileceği hakkında fikirleri yok, düşünmüyorlar bile.
korku filmi sahnesinden çıkan bir gelecek var insanlar için.
Aslında yapmakta olduğum şey bir heves değil, hayatta kalma mücadelesi. Bunu tarihsel olarak söylüyorum. Dünya ateşi yeni buldu. Ateşi kullanan topluluklar varlıklarını sürdürebilecek ve kullanamayanlar maalesef tarihteki yerlerini alacaklar.
Zaman hiç olmadığı kadar hızlı akıyor. Milyarlaca dolar sermaye, yapay zekaya harcanıyor ve bu daha da artacak. Sadece bu açıdan bakınca bile, dünya sermayesi yapay zeka araştırmalarına kayıyorsa gelecekte bu eşiği atlayana kadar olabilecek ekonomik daralmayı görmek lazım. Sonrasında da ışık yok, ütetilen teknoloji insanın yerine geçecek, hatta insan bu teknoloji için çalışacak. Öyle olunca da, nüfusun %60 ından fazlası boşa çıkacak. ortaya çıkabilecek kaosu düşünün.
Bu sanayi devrimi değil. Bu insanlığın evrimidir.
Beyaz adam bahçesindeki çimleri bir robotun kendi kendine biçtiğini gördüğünde, zamanın bittiğini anlayacaktır
teşekkür ederim, 2 yılda algoritma ve kod yapısını öğrenip, 5 yılda mikro yapay zeka modeli oluşturup, 10 yılda kendi işlerimizi halledebilen bir yapıya ulaşabilirsem, çocuklara gelecekleri için bir ışık yakmış olacağım.
iyi forumlar.