Elimde F/P ürünü Rampage Specter kablosuz mouse vardı, dongle memlekette kalmıştı bugün getirttim ve denediğimde çalışmadı. Dongle yokken denediğimde sorun yoktu, sensör ledi yanıyor ve bağlantıyı bekliyordu. En son şarja bırakmıştım artık her ne olduysa MCU arızalanmış gibiydi. Anahtarı on konumuna getirince ışıklar yanıp sönüyor sonra tekrar yanmıyordu, kapatıp açınca aynı şekilde devam ediyordu. Yaklaşık 2 saat önce sinirlenip duvara fırlattıktan sonra bütçemi zorlayıp kredi kartımdan Attack Shark X3 çektim. Pro almamamın sebebi 4-8K polling rate'in hiçbir anlam ifade etmemesi. Ayrıca Dongle uzatma vs. ihtiyacım yok, birkaç dakika içerisinde oluşturduğum aranan ürün profili şu şekildeydi;
Dongle belasından kurtul -> Wireless yanında bluetooth ve kablo ile bağlantı desteği
Pil değiştirmekle uğraşma -> Dahili pil olsun, şarja tak
Çip ve malzeme kalitesi iyi olsun -> PAW3395 sensör, BK3633 MCU(Belalı diyorlar, deneyeceğim)
Kâğıt üzerinde isteklerimi karşılayan en iyi mouse bu oldu.
Ürün hakkında birçok eleştiri gördüm, neredeyse tamamı gelen yazılım güncellemeleriyle çözülmüş. MCU'ya çok yüklenmişler ancak MCU'nun yol açacağı herhangi bir sorunu anlatan yorum göremedim, hurafe gibi. Yeşil forumda bunun yerine Delux M800 Pro almışlar bu demek oluyor ki Attack Shark X3, M800 Pro'dan çok daha iyi ve ucuz. Orada denilen her şeyin zıttını yapmak bugüne kadar yanıltmadı, yanıltmayacağına eminim. Ürün geldikten sonra bir süre kullanıp yeni bir konu açabilirim ya da bu konuya yazabilirim, ilerleyen süreçte bakalım.