Merhaba arkadaşlar, Emlak danışmanlığı belgesi almak istiyorum fakat şu an bulunduğum bölgede Halk Eğitim'de yeterli kişi olmaması sebebiyle kurs açılmamış. Bu belgeyi başka nerelerden alabilirim online veya yüz yüze? Emlakçılık yapmak istiyorum. Satış, kiralama, ve emlak ofisi açabilmek için tam olarak hangi belgelere ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Online sertifika noktasında yardımcı olabilirim. Kdv dahil 1.299 TL. Eğitime katılıp sertifikayı almanız lazım. Edevlette görünür. Ancak bu yeterli değil. Sonrasında bir sınava daha girmeniz lazım. Bu sınav MYK tarafından gözetmen eşliğinde yapılır. Bu sebeple online eğitime iyi çalışmanız lazım.
Sonrasında eğer değişmedi ise bir emşakçı da staj yapmanız laızm. Veya 2 yıllık emlak mezunu iseniz MYK sonrası direkt ofis açabilirsiniz. Tabi staj kalkacak deniliyordu son durum nedir bilmiyorum. Tanıdık varsa staj yaparken de kendiniz için çalışabilirsiniz.
Edit
Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için zorunlu olan 6 ile 12 ay staj zorunluluğu hakkında, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almak için zorunlu olan 6 ile 12 ay staj zorunluluğu 31.12.2024 tarihine kadar kaldırılmıştır