dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
türkçe site yapacağım kendime göre bir anahtar kelime belirledim. kelimenin almanyadaki aranması türevleriyle birlikte 50k var.

soruma gelince :
1- türkçe site yapmak istiyorum ama almanyadaki kişileri hedefliyorum. dili türkçe ülkesi almanya yapılıyor mu? sıkıntısı olur mu?
2-bu türkçe siteye yer yer almanca içerikler de eklesem olur mu?
3- bir siteye bir ülke ama iki dil tagı eklesek olur mu? ya da üç dört ülke bir dil tagı eklesek?
4- yukarıdakiler evet olursa bu sitenin dilini türkçe ülkesini almanya yapınca türkiye aramalarında çıkar mı çıkmaz mı?

cevplar için teşekkürler

1. Sitenin ülkesi diye birşey yok, sitenizi türkçe yaparsınız ama içerikleriniz almanya'da yaşayan türklerin okuyacağı içeriklerdir onlarda görür bunun için bir koda gerek yok o içerik sadece Türkiye kullanıcılarına gözükmez globalde gözükür.
2. Almanca içerikler ekleyebilirsin tabi ama bunun için zor değil siteadi.com/de yada sub domain de.siteadi.com gibi yapın aynı sitede hem tr hem farklı dil karışık olur pek iyi olmaz.
3-4. Site için bir ülke belirlemenize gerek yok hocam kelimenin o ülkelerde de aranması varsa arama sonuçlarında çıkar zaten.