Bir laf vardır "bir de onların gözünden görmek lazım" diye, belki de sizin ciddiye almadığınız tartışma konularını onlar ciddiye alıyorlardı ve zamanla bu umursamaz gibi görünen davranışınız karşı taraf için can sıkıcı bir hale geldi. Üstelik köklü bir dostluk süresi de yok aranızda, bu da yol yakınken gruptan çıkaralım düşüncesine yol açmış olabilir. Çevreniz sizi sevebilir fakat bu herkesin seveceği anlamına da gelmiyor. Bu kadar takılmayın, üniversite dediğimiz yer insanın hayata atıldığı ilk yerdir, dost kazıkları, ilişkiler, sorunlar, maddi manevi problemler yaşayıp pişeceğiniz yerdir, kafanızın uyuştuğu yeni birileriyle mutlaka arkadaş olursunuz.
Okurken bir an kendi gençliğimi okuyor gibi hissettim. Bir dönem ben de benzer bir sorun yaşamış ve çok üzülmüştüm. Ancak belli bir süre sonra hayatından insan elemeye başlayacaksın. Eğer anlattıkların dışında bir şey yoksa, kesinlikle üzüleceğin bir durum yok dostum. Henüz yolun başındayken "dostum, kardeşim" diyeceğin insanların gerçek yüzlerini görmüş oldun. Hiç canını sıkma, okuluna ve eğitimine odaklan. İnan ki hiçbir şey kaybetmeyeceksin.
Uzun zamandır yanlızım arkadaşlarım ile yaşadığım problemler nedeniyle birkaç yıldır sıkı fıkı olduğum dostlarım ile yollarımızı ayırdık bunun nedeni fikir ayrılılıkları veya dostluk içerisinde bulunan saygı çerçevesini aşmak olmuştur. bir kaç tane dostum dışında arkadaşım yoktur, zaten okuduğum ve anladığım kadarıyla seninde fazla umrunda olmamış, bu tür arkadaşlıklar menfaat'e dayalıdır erken bitmesi senin için iyi olmuş, karşına daha iyi arkadaşlar ve arkadaştan öte kardeş çıkaracaktır. o yüzden fazla kafana takma yoldaş.
Hepiniz haklısınız hocam,dostum kardeşim olacak değilleri ama bu yaptıkları inanılmaz zoruma gitti,tartışma dediğim şeylerde saçma saçma şeyler yani bi adı bile olmayan konular çocukça şeyler,şakayla olduğunu herkes anlar,umrumda değiller ama gerçekten çok zoruma gitti sinirlendim