KRmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%15 çok değil, hatta bedava.
%20 gelir + %20 kdv alınıyor normalde + muhasebe ücreti + beyanname vs.
Dijital vergilendirmenin böyle olması çok iyi oldu eskiden bağkur vs açmak zorundaydınız.
Abartmayın sizde ticaret yapıyorsunuz %15 keşke her sektörde olsa da ülkede ticaret canlansa.

Ayrıca hitap ettiğin kitle TR ise ülkeye döviz sokmuyorsun tam tersi ülkeden ₺ çıkartıyorsun, reklam yayıncıları TR firmaları olduğu için bütçesini reklama harcadığında google komisyon almakta.

Anlaşılan o ki vergilendirme hakkında çok bilginde yok.
ingiltere ab gibi ülkeler %19 kurumlar vergisi alır + kdv
abd de kdv yoktur mesela ama eyalete göre kurumlar vergisi alır
vergisiz eyaletler var wyoming gibi ama burada şirket kurup şirketini yönettirmekte maliyet 100bin ₺ civarlarında yıllık.
Ticaretin doğasında vergi vermek vardır, bu vergi normaldeki gibi %40 olsa eleştirini anlardım %15 iş yapabilmek için iyi bir vergi oranı.
Dijitalde nasıl bilmiyorum ama iş masraflarını gider gösterirsen net gelirinden düşüp öyle vergin hesaplanır daha az vergi ödersin.
kazancından alsın vergiyi burada sıkıntı yokki. %15 kesintide sıkıntı var. bu gelen paranın hepsi kar degil. + şirket kur diyorlar. şirket kurmuşsun yurt dışına harcadıgın parayı gider kabul etmiyorlar. 4 sunucum var. her sunucudan var sagdece tr sunucum yok. Abd canada fransa ve asian sunucumarım var hiç birinide kabul etmiyorlar. gider olarak ee ben neye gore şirket kurucam

+ Adam kafa buluyor sen diyor yurt dışından neden sunucu alıyorsun turkiyeden alsana yahu diyorum kullanıcım yabancı adam anlamıyor