digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi bu kesintiyi kullanmaya zorlayan yok ki hocam.
Gider göstermek isteyen defter tutar, ödemeyi istisna hesabına değil şirket hesabına alır, gider gösterir kalandan vergisini öder.
Kimse zorla bu %15 kesintiye zorlanmıyor.

Ama bu çok avantajlı çünkü istisna 3 milyon liraya kadar. %15 gelir vergisinin en alt dilimi.
Siz gider gösterip defter tutup kar zarar hesabı yaptığınızda %35 vergi dilimine girersiniz.

Yani bu istisna imkanında 3 milyon lira kazanan sadece 450 bin lira vergi veriyor.
Oysa senin dediğin gibi gider gösterebildiği sistemde gider çıktıktan sonra kalan rakamın %20-30’u vergi olarak alınırdı.

Bağkuru dert eden sigortalı çalışan biri üzerine alır istisnayı ya da bir kaç kişi birleşip tek hesap bağkur üzerinden çalışırlar.

Ama 3 milyon liraya kadar gelir vergisinin en alt diliminden vergi verip hala çok demek normal değil. İhracat yapıldığı doğru ama para kazanılıyor ve edilen kar diğer ihracatçılar gibi gelir vergisine tabi tutuluyor. Hem de en alt limitten.
ben bu sene vergimi verdim maliyecilerede bundan soınra turkiyeye 1 lira sokmam dedim isdediginiz hesabıda karıştıra bilirsiniz dedim. herkes man adasından iç ceviriyorsa bizde ceviririz çok basit.

ben 50 bin kazanıyorum 35 bin masrafım var. bu masrafın üzerinde 15 bin kdv ekleyip birde uzerinde bağkur odeyemem 50 bin kazan +10 bin zarar et öyle bir dünya yok. başdan aşagı saçmalık.

+ kdv olayından mahkemeye verdim çatır çatırda kazandım yazdıkları cezayı silmek zorunda kaldılar. gelir vergisini aldılar.