Arkadaşımın başına cigala muhabbeti geldi, daha sonra geri dönüp aradığında;
a: olay ne
sa: xx tarihinde internetten cigala başvurunuş olmuş, şu günde dava dosyanız dolmak üzere vs.
a: ödeme mi yapmam lazım
sa: evet, ödemezseniz 3 gün içinde e devletinize düşer
a: tamamdır abi, e devlete düşerse bakarız olmadı uyaptan sorgularız, dava gelirse hallederiz
bu şekilde dediğinde karşıdaki şahıs bir anda bozulup kapattı. Bana da böyle anlattığı için öncelik e devlet ve uyap, varsa avukat.
Sanırım geçen yıl gelmişti ilk defa böyle bir mesaj bilmem ne hukuk bürosu adı altında. Aradım, telesekreter bile ayarlamışlar. Telefonu açan kişi o kadar profesyonel konuşuyordu ki az biraz sorgulamaya vakit bırakmıyor. Cidden dikkatli olmak ve çevremizi uyarmak lazım.
Aynı şekil geçen sene benim başıma geldi o yüzden yemedim bu sefer, tabi yine noluyoruz lan dedim. Ünlüler, tepede ki insanlar falan bile nasıl dolandırılıyor diyordum, işlerinde çok profesyonel bu elemanlar ya gerçekten. Bende biraz düşünme süresi istemiştim, 5 dakika sonra geri dönüş yapıcam size demiştim sözde avukata o da bana 5 dakika sonra bulursan dönersin diye tavırlı kaprisli bi cümle kurup kapatmıştı telefonu, sonra e-devlete bakınca anlamıştım olayı.