Merhaba hocalarım. Uzun yıllardır sektöründe iyi kötü liderlerinden olmuş bir sitem var ve ilk defa bir güncellemede sert düşüş yaşıyorum. Önceki güncellemelerde mart olsun ağustos olsun büyük yükselişler olmuştu. Sorunu anlamaya çalışıyorum yazılarım özgün ve ai ile oluşturulmadı (semrush ve başka araçlarla test ettim) kendim yazdığımdan da şüphem yok.

Yükseliş yaşayan rakiplerime bakıyorum hiç bir şeyi benden iyi yapmıyorlar hatta bir tanesinde ssl bile yok. Ben kullanıcıya istediğini veren içeriklere odaklanırken adam kullanıcı çekmek için yanıltıcı içeriklere de yer veriyor. Yahu site hızlarına bakıyorum %17 yükseliş yaşayan siteden de iyi performansım var. Hadi bende sorun var ama kaliteli içerik üreten sektörün lider sitesine bakıyorum ki en az 20 yıllık site o da benimle aynı kaderi yaşıyor.

Paravan olarak açtığım sitelere bakıyorum %48 büyümüş olanı var eee mantık hep aynıydı yazılar site yazılımı sadece seo çalışması yapmadım. Güncellemeden önce sadece paravan sitemden ana siteye footer link çıkmıştım (ayrı dil) ve daha iyi bir sunucuya taşımıştım siteyi. Ne dersiniz endişeleneyim mi yoksa güncelleme bitmeden arkama yaslanıp izleyeyim mi? yani semrush'tan bakıyorum 300 kelime düşmüş 20 tanesi yükselmiş.