hicyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce birçok kez kurulum yaptım. Evin içinde fazlar ayrıysa (özellikle dublekslerde) düzgün çalışmıyor. Kimi yerde çok stabil çalışıyor kimi yerde ise hiç randıman vermiyor. Bunun yerine mesh sistem öneririm. Marka olarak ise önerim Zyxel.
Normal daire ama duvarlar eski yapı ve çok kalın olduğu için wifi kötü çekiyor, mesh sistem de çözüm olmaz diye düşünüyorum. Fazları kontrol etmek gerekir ozaman.

cost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum yanlış mı anladım. bunlar elektrik hattından mı interneti çoğaltıyorlar yoksa wifi ile mi çoğaltıyorlar?
zira bende zamanında asus-rp-n12 almıştım ve 1 sene falan kullandım. bunlar elektrik üzerinden değil wifi ile sinyal çoğaltıyorlar. evdeki duvarların çok kalın değilse de baya işe yarıyorlar.
Bu menzil arttırıcı değil, direkt elektrik şebekesi ile diğer prizlerden kablolu kullanıyormuş gibi veri transferi yapıyormuş.

KaganBozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.amazon.com.tr/TL-WPA7617.../dp/B08XNLZLJ3

Bunu kullanıyorum ve dubleks bir evde oturuyorum, üst katta da 100Mbit alt katta da 100Mbit alıyorum ki Alt kat bana ait değil yani Z dubleks. Çok çözüm aradım en iyi seçenek bu oldu baya memnunum.
Çok teşekkür ederim kontrol edeceğim.

ErsinSUCU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben kullanıyorum hocam, 3. katta oturuyorum -1. katta olan depoma yerleştirdiğim wifi kamera için koydum. Kullanacağınız katların fazları aynı ise problem olmaz. Tek katlı ev içinde kullanılacaksa tüm odaların fazları aynıdır (tek faz(monofaze) sayaç kullanıyorsanız), yine problem olmaz. Şöyle bir bilgi vereyim size, genelde binaların tamamına 3 faz gelir. Binadaki dairelere bu 3 faz paylaştırılır. Örnek; ilk 2 kat 1. faz sonraki 2 kat 2. faz sonraki 3. kat 3. faz gibi. Powerline'nın 2 cihazıda aynı faz üzerinde olmazsa verim alamazsınız. Sadece nötrden dönüş alır. Fazlar aynı ise problem olmaz. Depomun fazı farklıydı, kofradan evimle aynı faz üzerine taşıdım. Dubleks için soruyorsanız elektrik sayaçlarınız ayrı değil ise yine problem olmaz. Eğer sayaçlar ayrı ise bir ölçü aleti ile fazları öğrenip değiştirebilirsiniz. Elektrik bilginiz yok ise elektrikçiye yaptırmanızı tavsiye ederim. Kofradan enerji kesimi gerekebilir. Kofraya dokunmak bilmeyen birisi için tehlikeli olabilir.
Elektrikçi arkadaşı çağırayım fazları kontrol etsin, hangi modeli önerirsiniz acaba? Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.