Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerekli degil.

- Sema yapisini generatorler ile olusturup konuya html olarak ekleyebilirsiniz.
- Title / Desc kaliplari zaten function dosyasina eklenen 1-2 kodla duzenleyebilirsiniz.
- Sitemap olusturan uygulamalar ve online siteler var bunlari kullanabilirsiniz. Hatta sitemap sart bile degil.
Birkac birkac sitemde denemistim hic sitemap gondermeden bile siteler index aliyortdu. O sadece isi kolaylastirmak icin kullaniliyor. Hic sitemap gondermeseniz bile site index alir.
- Seo kismi hikaye zaten. Seo eklentisi diye tanimladiginiz bu eklenti sadece burdaki saticilari zengin etmistir.
- noindex vs tum bunlar konu icine eklenen bir html box'a eklenen bir kodla cozumlenebilir.

Peki neden kullaniliyor. Bircok seyleri kolaylastiriyor. Yurtdisinda insanlarin vakti nakittir ve insanlar bircok seyle ugrasmiyorlar. Cok basit birsey bile 10-20 dolara satilabiliyor. Gecen bir urun gormustum. Tek sayfa bir pdf dosyasi. Sadece 30 cizgi var. Her alana gun gun kilonu yaziyorsun. Uste bir baslik koymuslar. Yanlis hatirlamiyorsam 15.000 tane satmisti Normalde bunu 3 dk'da paintte kendin bile yaparsin. Ancak yabancilar islerini kolaylastiracak seyler cok basit olsa bile aliyorlar geciyorlar.

Bizim insanimizda ki problem ne?
1 eklenti ile sitelerini 1. siraya cikartmayi hedefliyorlar.

E tabi saticilarda para kazanacak dimi illa gereklidir diyeceklerdir.

Ayni sey wp rocket icin gecerli. Ubuntu LEMP Nginx Php Maria DB Fast Cache panelsiz bir sistem kullaniyorum. Panel parasi odemiyorum. Cache eklentisi kullanmiyorum cunku Nginx Fastcache > Wp Rocket'ten ustun ve tamamen bedava. 5 dolarlik makinada milyon hitleri tutabiliyorum.

Coklu dil konusundada yine hicbir eklenmti kullanmadan halletmek mumkun. Ustelik eklentiye aylik para odemiyorsun, eklenti kullanmadigin icin siten kasmiyor, tamamen organik manuel bir sekilde optimum fayda aliyorsun.

Arastirirsaniz bulursunuz arkadaslar, hayat R10 degil. Reddit var, Stackoverflow var, Youtube vs..

Dipnot: Kesinlikle yabancilari takip edin. Bizden bi 100 yil ondeler.
Seo hakkında ne öğrendiysem %90 eşimden öğrendim o da yıllardır dp ve bhw takip ediyor. Gerçekten yabancı kaynakları okumaya başladığımdan beri R10'da bu kategoriye girmiyorum bile.