SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kalemine sağlık hocam.

Bu tür konularda muhakeme yapmak için aslında ufak bir forum tarihçesi yeterli. Dönem dönem, o seo, bu seo diye çıkan tipler hep oldu, dönüp bakıldıgında ya kötü bir vaka sonrasında forum üyeliği sonlandırılmıştır, ya da oltasına kimse düşmediği için başka alanlara kaymış ve bilmediği işi biliyor gibi yapmakla bir yere varamayacağını anlamıştır.

Bu forumda, organik ve düzgün iş yapan adamlara bakıyorsun, hala SEO ile ugraşıyorlarsa, aynı memnuniyet ve kalitededirler, SEO'yu bırakmışlarsa da, ordan kazandıkları ile çok daha iyi bir iş modeli kurmuştur. C seçeneği yok. Çünkü bu işi hakkıyla yapan adam üçün beşin peşine düşecek duruma dönmez, üzerine katarak gider. O noktaya dönmüşse demek ki geçmişteki şovları da fakemiş.

Her zaman diyorum, spam SEO, organik SEO kadar emek, yatırım, tecrübe ve zeka ister. Daha kolay değildir, aynı şekilde zordur, maliyetlidir. Daha kısa sürede sonuç verir, ancak etkisi daha çabuk patlar. Sürekli kendini yenileyecek teknikler geliştirilmelidir. Organik SEO'da 3-5 deneme yanılma gerekiyor ise, spam SEO da 30-40 gerekir. Bugünün organik SEO yöntemleri bir siteyi bir kaç sene götürebilirken, bugünün spam SEO teknikleri max 6 ay sonra patlar (süreleri örnek teşkil etmesi adına salladım) Twitter SEO denilen taktik, birkaç saat ile bir kaç gün arasındadır mesela. O da 100 çalışa denersin, 1 si tutar.

O nedenle uzun vadeli projelerinizde, şarlatanlara para kaptırmayın. Spam SEO bile adam burada 300-500 kovalamaz, bunu çok net diyorum, kovalıyorsa şarlatandır.

Spam SEO uzmanları, adu1t, dizi-film, kripto, yasa d1ş1 bah1s vb. alanlarda, cebi dolgun, 5 haneli rakamlara para demeyen müşterilerden zaten voleyi vuruyorlar. Sana gelip burada 3000-5000 e ilk sıra vaadeden adam ancak bunları fazla izleyip rüyasını görenlerdir, kendi patlarken sizi de patlatır. patlamayın.

sevgiler
Her cümlesinde sonuna kadar haklı,
"Spam SEO uzmanları, adu1t, dizi-film, kripto, yasa d1ş1 bah1s vb. alanlarda, cebi dolgun, 5 haneli rakamlara para demeyen müşterilerden zaten voleyi vuruyorlar. Sana gelip burada 3000-5000 e ilk sıra vaadeden adam ancak bunları fazla izleyip rüyasını görenlerdir, kendi patlarken sizi de patlatır. patlamayın. "

Dediğiniz gibi zaten o işi yapanlarda burda takılmaz her gün bir yerlerde gezerler.

Aralarında en düşük kalan a*dl*t dizi-film..
Ha buralarda zaten çıkamayanda SEO uzmanıyım dememeli diyorsada hayal satıyordur.
Tek bir link bile sıralamadan düşmenizi veya aramalardan filtrelenmenize sebeb olabiliyor.
Sosyal paketler adı altında yıllar önce aldığım paketlerin hiçbiri fayda sağlamadı diyebilirim.

Trafiği olan yüksek sitelerden verilen link'in kalitesini sadece kullanıldığında farkedebilirsiniz.
Seo dönemlik bir iş değildir, kuaför , tesisatçı , gibi zamanla edinilen tecrübe ile verilen bir hizmettir.
Geçmişinde yüzlerce testler sonrasında doğruluğa ulaşılabilen çalışmadır.
Herkesin tekniği farklı olabilir bu konuda, fakat herkesin kullandığı teknik tek bir ortak noktada buluşur genelde.
H*klink normal şartlarda yasak şöyle yasak,
Bir avukat veya diyelim bir x meslek grubu veya x bir ticaret sitesi, rakibine karşı sıralamada yükselmek amacı ile h*hklink kullandığı zaman rakibinden biri bunu ispatladığında bunu dava konusu edebilir, ve haksız rekabet'ten şikayetçi olabilir aynı zamanda TR'den girilen linklerin site sahipleri tespiti zor ama varsayalım ki tespit edilirse Link verilen tüm siteler bu suça ortak olmuş oluyor aslında.

Verhasıl, özet olarak kullanmamanız yararınıza olur uzun vadeli bir site için, sadece trafiği olan sitelerden link alın.
Trafiği olan derken gidip 1m trafiği olup ama hiç trafiği olmayan makaleden alacağınız backlinkin bir etkisi olmayacaktır " profil backlinkler" gibi.
Link ekleteceğiniz makale veya sitenin veya adresin trafik grafiğine bakarak hareket etmeniz daha sağlıklı olur.
" Benim deneyimlediğim gözlemlediğim bu şekilde daha etkili oluyor "
Forumda zaten yasak olan herşey birileri arasında mutlaka dönüyor zaten kimse gidipte açık açık satıyorum alıyorum demez, anlık tumblr index arayıp isteyenler gibi