Ne zamana kadar ki aracilik sistemi getirilmiyicek , guven rozetiymis platin mis kurumsalmis oymus buymus bos seyler . Neden r10 yonetimi aracilik sistemini kurmamakta bu kadar israr ediyor anlamiyorum.
Selamlar, örneğin siz benden telefon aldınız, r10 aracılık sistemi ile anlaştık cihaz size geldi ve 1 hafta sonra ciddi bir sıkıntısını fark ettiniz. Bana ne r10 ne siz hiç bir yerden ulaşamadınız. Araya r10 girdiği zaman hukuki sorumluluklardan o da mesul. Vergi mevzuları ayrı bir sorumluluk. Telegram Facebook grupları gibi günde 2 aracı mevzusu olmaz, neredeyse 200 bin üyeli forum ve dünyanın en büyük webmaster platformlarından.
Anca bu en azından şahıs şirketi ve fiziki imzalı evraklarla sağlanabilir, aynı Trendyol gibi. O zaman da r10 forum değil, e ticaret platformuna dönmüş olur.
Sahibinden gibi yapabilir, o zaman da forum, forum olmaz ilan sitesine döner.
Ayrıca farz edelim ki sorumluluk kısımlarını geçtik, çok büyük bir çalışan kitlesi, çok büyük bir hukuk birimi ve sayamayacağım kadar alanda mevzuat ve büyük bir ofis gerekiyor.
Zaten kullanıcılar bu tarz güvenmemezlik durumlarında dolap veya sahibinden üzerinden ilan açtırıp o şekilde alışveriş yapıyor. Büyük miktarlı alışverişlerde elden yapılıyor.
Diğer dijital hizmetlerde ise bu konuda yapacak bir şey yok. Zaten büyük tutarlı t*katçılıklar yazılım ayağına oluyor. Alıyor parayı yok şu gün yazılım hazır yok bitti bitecek sonu ise ya telefon açmama yada engel. Aracılık hizmeti olacak ise bile, 1 yıl sürecek bir yazılımın parasını forum 1 yıl havuzda mı tutacak
Anlayacağınız kolay işler değil, ha coşkun hocamın bunu rahatlıkla yapabilecek bir maddi gücü olduğunu düşünüyorum elbette. Ama kendine aksiyon aramayan, kazancının hayatını istediği gibi geçirebileceği gibi bir yeterlilik var iken durduk yere böyle bir uğraşa girmek istemeyebilir veyahut ön göremeyeceğiniz farklı nedenleri oldukça fazladır